Dva nova rekorda za Federerja

Foto: EPA
Foto: EPA
Švicarski teniški igralec Roger Federer se je uvrstil v četrtfinale letošnjega tretjega turnirja za grand slam v Wimbledonu.
Oglej si celoten članek

Tretji nosilec najbolj slovitega turnirja na svetu z nagradnim skladom 34 milijonov evrov je v osmini finala premagal Američana Steva Johnsona s 6:2, 6:3 in 7:5. Roger Federer je na sveti londonski travi prišel do svojega 14. nastopa v četrtfinalu. V svoji zbirki ima tudi sedem končnih zmag v Wimbledonu, skupno pa kar 17 končnih zmagoslavjih na turnirjih za grand slam, kar je absolutni rekord v moški konkurenci.

S 14. prebojem v četrtfinale je izenačil rekord, ki ga je držal Jimmy Connors, s 306. zmago na turnirjih za grand slam pa je dosegel rekord Martine Navratilove. Štiriintridesetletni Federer je svojega ameriškega tekmeca nadigral v vseh elementih igre, v četrtfinalu pa ga čaka močni Marin Čilić, zmagovalec odprtega prvenstva ZDA iz leta 2014.

"Četrtfinalni obračun bo zame velik izziv. Še kako je svež spomin na polfinalni poraz pred dvema letoma v New Yorku, ko me je Čilić povsem zasenčil. Na tem dvoboju nisem imel nobenih možnosti za zmago. Upam, da se mu bom oddolžil za boleč poraz," je dejal Federer. Njegov hrvaški tekmec, ki se je tretjič zapored prebil v četrtfinale Wimbledona, je v osmini finala izločil Japonca Keija Nishikorija, azijski igralec pa je dvoboj predal v drugem nizu pri zaostanku 1:6 in 1:5.

Med osem se je prebil tudi Američan Sam Querrey, tukajšnji rabelj prvega igralca na svetu, Srba Novaka Đokovića, je v treh nizih odpravil Francoza Nicolasa Mahuta s 6:4, 7:6 (5) in 6:4.

Slovo tretje nosilke

V ženski konkurenci so v četrtfinale napredovale prvopostavljena Američanka Serena Williams, četrtopostavljena Nemka Angelique Kerber, Slovakinja Dominika Cibulkova, Rusinja Anastazija Pavljučenko in Kazahstanka Jaroslava Švedova.

Kerberjeva, letošnja zmagovalka odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, je v osmini finala zanesljivo izločila Japonko Misaki Doi s 6:3 in 6:1, medtem ko je bila mlajša od sester Williams boljša od Rusinje Svetlane Kuznecove s 7:5 in 6:0.

Prvovrstno senzacijo je priredila Cibulkova po zmagoslavju nad tretjo nosilko Agnieszko Radwansko s 6:3, 5:7 in 9:7. Pavljučenkova je bila boljša od Američanke Coco Vandeweghe s 6:3 in 6:3, petopostavljena Romunka Simona Halep je po hudem boju ugnala Američanko Madison Keys s 6:7 (5), 6:4 in 6:3, Švedova pa nekoliko lažje Čehinjo Lucie Šafarovo s 6:2 in 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.