Dva remija, odločalo bo zadnje kolo

Foto: EPA
Foto: EPA
Na generalki za svetovno prvenstvo so v četrtek odigrali obe tekmi drugega kola v skupini B.
Oglej si celoten članek

Derbi skupine B med Čilom in Nemčijo v Kazanu se je končal z delitvijo točk (1:1), oba gola sta padla že v prvem polčasu. Obe moštvi imata sedaj na računu po štiri točke.

Srečanje se je začelo s priložnostjo Južnoameričanov, prav to so Čilenci tudi izkorostili za vodstvo. Arturo Vidal je podal žogo v kazenski prostor do Alexisa Sáncheza, ki jo je poslal v mrežo.

V 19. minuti je Eduardo Vargas zadel prečko, v 41. minuti pa so Nemci izenačili. Lars Stindl je izkoristil nekaj prostora po podaji Jonasa Hectorja in žogo poslal v mrežo.

V 48. minuti so imeli Čilenci novo lepo priložnost, Sánchez pa je žogo poslal malce čez gol. Enajst minut pozneje je Vidal prav tako zgrešil za nekaj centimetrov, potem ko je streljal z glavo, v 73. minuti pa so spet zagrozili Nemci, ko je strel Stindla lepo ustavil Johnny Herrera.

Prva točka za Kamerun in Avstralijo

Foto: EPA Kamerun Avstralija Pokal konfederacij

Reprezentanci Avstralije in Kameruna sta se v drugem obračunu 2. kola skupine B Pokala konfederacij v Sankt Peterburgu razšli z neodločenim izidom (1:1). Za obe ekipi sta to prvi točki na Pokalu konfederacij.

Tekma je postregla z več streli Kameruncev in rahlo večjo posestjo žoge Avstralcev. Slednji so se znašli v zaostanku v prvi minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, potem ko je Michael Ngadeu-Ngadjui v kazenskem prostoru našel André-Franka Zamboja Anguisso, ki je z lobom premagal Mathewa Ryana.

V 59. minuti je Ernest Mabouka v svojem kazenskem prostoru podrl tekmeca, srbski sodnik Milorad Mažić pa je dosodil najstrožjo kazen. To je v naslednji minuti zanesljivo izvedel Mark Milligan, ki je oplazil še vratnico. V končnici tekme so bili nevarnejši Kamerunci, imeli še dve priložnosti preko Vincenta Aboubakarja, ki je dvakrat iz bližine zgrešil s strelom z glavo.

Pokal konfederacij (skupina B), 2. kolo:

Nemčija - Čile 1:1 (1:1)
Stindl 41.; Sánchez 6.

Kamerun - Avstralija 1:1 (1:0)
Anguissa 45.; Milligan 60./11m

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.