Dva Slovenca brez nastopa zaradi pozitivnega testa

Foto: Anže Petkovšek Domen Prevc
Foto: Anže Petkovšek Domen Prevc
Slovenska orla ostala brez tekmovanj v Planici.
Oglej si celoten članek

Slovenska skakalna reprezentanca je pred začetkom nastopov na finalu svetovnega pokala v Planici ostala brez dveh članov zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus, so danes sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Na današnjem testiranju za covid-19 je bil namreč rezultat testa Jerneja Presečnika pozitiven, zaradi tveganega stika pa v Planici ne bo mogel nastopiti niti Tjaš Grilc. Oba tekmovalca sta že zapustila reprezentančni hotel, njuni zamenjavi bo slovenski glavni trener Robert Hrgota imenoval na sestanku vodij ekip danes zvečer, so še sporočili iz SZS.

Danes je bil sicer na sporedu drugi preizkus letalnica bratov Gorišek v Planici, na kateri bo od srede do nedelje potekal zaključek sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih. Najdlje je poletel Marcel Stržinar, 19-letni član Žirov, ki je pristal pri 225,5 metra.

Daljavo druge serije je z 214 metri postavil član Stol Žirovnica Marcel Rep, prek 200 metrov pa so leteli še Matevž Samec (207), Rok Tarman (207), Andraž Pograjc (206), Nik Fabjan (206), Gašper Brecl (203) in Nik Fabjan (202).

V Planici bodo v sredo ob 16. uri kvalifikacije, tekme posameznikov bodo v četrtek (15.00), petek (15.00) in nedeljo (10.00), v soboto ob 10. uri pa bo na sporedu ekipna preizkušnja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.