Dva Slovenca med dvajseterico

Foto: Profimedia Boštjan Kline
Na prvem superveleslalomu v sezoni do točk tudi Boštjan Kline in Martin Čater.
Oglej si celoten članek

V Lake Louisu nič novega. Še sedmič po vrsti je zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev na tem prizorišču v kanadskem Skalnem gorovju Norvežan. Najhitrejšo linijo je ubral Kjetil Jansrud. Najboljša Slovenca sta bila Boštjan Kline in Martin Čater na 18. in 20. mestu.

Triintridesetletni Norvežan je napad na še četrti mali globus v posebnem seštevku discipline začel tako kot lani z zmago v Lake Louisu. Minulo sezono je osvojil superveleslalomski seštevek, tako kot v sezonah 2017 in 2015. Za Norvežanom sta se uvrstila Avstrijec Vincent Kriechmayr na drugem mestu (+0,14) in Švicar Mauro Caviezel na tretjem mestu (+0,21). Caviezel je šele drugič osvojil stopničke v karieri, potem ko je bil marca lani tretji v superveleslalomu v Aspnu.

Jansrud je znal odgovoriti na izziv, ki ga je postavil Kriechmayr, ki je v superveleslalomskem seštevku minule zime končal na drugem mestu. Bil je hitrejši in bo tudi naslednji superveleslalom v Beaver Creeku začel z rdečo majico vodilnega. Aktualni svetovni podprvak je vpisal dvanajsto zmago v tej disciplini ter tretjo v Lake Louisu, potem ko je bil najhitrejši tudi leta 2014. Zgolj Avstrijec Hermann Maier (4) in rojak Aksel Lund Svindal (6) sta jih na tem kanadskem prizorišču osvojila več.

Jansrud ima skupno že 22 zmag. Od Norvežanov jih ima v svetovnem pokalu več le Svindal (35), ki ima tudi štiri superveleslalomske zmage več od Jansruda (16).

Po smukaški ničli so Slovenci znova med dobitniki točk svetovnega pokala po zaslugi Klineta in Čatra. Kline je bil šesti na startu, končni zaostanek 1,43 sekunde pa je pomenil 18. mesto in prve točke v sezoni. Čater se je na uvodni superveleslalom sezone pognal s številko 24. Na progi se je zadržal le tri stotinke sekunde dlje od moštvenega kolega za mesto v dvajseterici.

Za najhitrejšo trideseterico sta ostala Klemen Kosi (+2,07; 35.) in Miha Hrobat (+2,59; 39.).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.