Slab slovenski dan

Foto: Epa
Foto: Epa
Kristoffersen na vrh z 12. mesta, ponesrečeni slovenski finale
Oglej si celoten članek

Henrik Kristoffersen je zmagovalec drugega slaloma svetovnega pokala alpskih smučarjev sezone 2020/21 v Madonni di Campiglio. Slovenska finalista slaloma pod žarometi na soljeni progi se v drugi vožnji nista izkazala. Žan Kranjec je ostal brez uvrstitve, Štefan Hadalin pa je svojo uvrstitev iz prve poslabšal za deset mest (26.).

Kristoffersen, za katerim je povprečen prvi del sezone, je sicer dosegel prvo zmago v sezoni 2020/21. V Madonni je vpisal svojo še tretjo zmago po zmagah na slalomih v letih 2015 in 2016. Šestindvajsetletni tekmovalec je 22. v karieri dobil tekmo za svetovni pokal.

Današnja soljena proga v razmerah odjuge je bila povsem pisana na kožo Norvežanom. Drugo mesto je osvojil Sebastian Foss-Solevaag (+0,33), ki je bil najhitrejši v prvi vožnji, v drugo pa ni bil kos rojaku, ki se je z 12. izhodišča po prvi vožnji pognal na najvišjo stopničko. Tretje mesto je v finalu ubranil domačin iz Val Gardene Alex Vinatzer, ki je za zgolj stotinko sekunde zaostal za drugim mestom.

Hadalin, ki je v desni nogi še čutil posledice sobotnega padca na veleslalomu v Alta Badii, je prvo vožnjo končal na 16. mestu z zaostankom 1,49 sekunde za takrat vodilnim. V finalu pa svoje uvrstitve ni izboljšal. Tekmo je končal na 26. mestu (+1,78) oziroma predzadnjem med uvrščenimi.

Hadalin je sicer 8. januarja letos v Madonni di Campiglio s sedmim mestom vknjižil svojo najboljšo uvrstitev na slalomih na svetovni pokal. In ta dosežek še naprej ostaja nepresežen. Kranjec pa si je prismučal prvi slalomski finale po letošnjem 5. januarju v Zagrebu. Vodičan je ujel zadnje 30. mesto, ki je še vodilo v finale. Za vodilnim na prvi progi je zaostal 2,26 sekunde.

Tako je dobil priložnost, da se kot prvi spusti po progi v finalu. A te idealne priložnosti za novo vrhunsko slalomsko uvrstitev ni izkoristil. Njegova pot se je končala predčasno, ko je zgrešil vratca in odstopil. Tudi v Alta Badii, potem ko je veleslalom na svoji stoti tekmi v svetovnem pokalu končal na devetem mestu, je slalom končal z odstopom v prvi vožnji. Pred dvema letoma je bil na slalomu v Madonni 11., kar ostaja njegov najboljši dosežek na slalomih na tem prizorišču. Aljaž Dvornik je bil na 47. mestu (+4,15) prepočasen za drugo vožnjo.

Karavana je sklenila predbožično turnejo po Dolomitih. Do konca leta bosta nato na sporedu le še hitri disciplini, ko bo Bormio 28. in 29. decembra v znamenju superveleslaloma in smuka na Stelviu.

Rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.