Dvajsetletni novinec odvzel rekord velikemu Márquezu

Foto: Epa Fabio Quartararo marc marquez
Na dirkališču v Jerezu je zablestel Fabio Quartararo, vzhajajoča zvezda elitnega motociklističnega razreda.
Oglej si celoten članek

Francoz Fabio Quartararo je bil najhitrejši med motociklisti v kvalifikacijah razreda motoGP v španskem Jerezu. Drugi je bil njegov moštveni kolega in prav tako novinec v elitnem razredu svetovnega prvenstva Italijan Franco Morbidelli.

Doslej se še ni zgodilo, da bi dva novinca končala na prvih dveh mestih kvalifikacij.

Francoz in Italijan sta člana moštva Yamaha-SRT, ki je satelitska ekipa japonskega velikana. Družbo v prvi startni vrsti jima bo v nedeljo delal petkratni svetovni prvak Španec Marc Márquez s Hondo.

Fabio Quartararo je z 20 leti in 14 dnevi postal najmlajši dirkač z najboljšim startnim položajem v razredu motoGP. 

Člana tovarniške ekipe Yamahe Španec Maverick Vinales in Italijan Valentino Rossi sta bila peti oziroma 13.

V drugi startni vrsti bodo v nedeljo ob 14. uri startali Italijan Andrea Dovizioso, ki trenutno vodi v SP, Vinales in Britanec Cal Crutchlow.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.