Dvajsetletnik z novim svetovnim rekordom

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Še nikoli nihče tako visoko v skoku s palico.
Oglej si celoten članek

Dvajsetletni Šved Armand Duplantis je na dvoranskem mitingu v poljskem Torunu postavil nov svetovni rekord v skoku s palico. Preskočil je 617 centimetrov in tako za centimeter izboljšal dosežek, ki ga je pred šestimi leti postavil Francoz Renaud Lavillenie.

Šved je na mitingu opravil le šest skokov, rekordno znamko pa je popravil v svojem drugem poizkusu na tej višini. "To je nekaj, kar sem si želel storiti od tretjega leta starosti naprej. Pred mano je še veliko let, to pa je odličen način, kako začeti," je po svetovnem rekordu dejal Duplantis.

Ta je v svoji kratki karieri sicer že postal evropski prvak na prostem, to mu je uspelo leta 2018 v Berlinu, lani pa je bil tudi svetovni podprvak v Dohi. Na prostem sicer njegov najboljši dosežek znaša 6,05 metra.

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.