Dvakratna olimpijska podprvakinja Nicole Hosp končala kariero

Foto: EPA
Foto: EPA
Avstrijska smučarka Nicole Hosp je po štirinajstih letih v svetovnem pokalu končala svojo nadvse uspešno kariero. Zadnji medalji je vsestranska smučarka osvojila na olimpijskih igrah v Sočiju.
Oglej si celoten članek

Nicole Hosp je v svoji karieri osvojila 57 stopničk, devet medalj na svetovnih prvenstvih in tri medalje na olimpijskih igrah. V njeni najbolj uspešni sezoni 2006/2007 je 31-letna smučarka iz Tirola zmagala skupni seštevek svetovnega pokala in skupni seštevek veleslalomskega pokala ter dve kolajni na svetovnem prvenstvu v Aareju - zlato v veleslalomu in bronasto v smuku.

Kar sedem let kasneje je Hospova na olimpijskih igrah v Sočiju osvojila dve kolajni – srebrno v kombinaciji in bronasto v superveleslalomu. Tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Vailu se je Tirolka lahko razveselila še odličnih uvrstitev. Postala je svetovna prvakinja v ekipni tekmi in osvojila srebrno kolajno v kombinaciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.