Dve Anžetovi podaji

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Anže Kopitar je v noči na torek v ligi NHL prispeval podaji pri prvih dveh golih njegovega moštva Los Angeles Kings, ki je doma slavilo po podaljšku s 4:3 proti moštvu Colorado Avalanche.
Oglej si celoten članek

Anže Kopitar se še tretjo tekmo zapored ni vpisal med strelce Los Angelesa, zato pa je po dveh tekmah, ko je ostal praznih rok, vknjižil točki s podajama, ko je pomagal Ryanu Smythu pri njegovem prvem golu na tekmi in nato še Waynu Simmondsu. Kopitar je na odigranih 71 tekmah v tej sezoni zbral 73 točk, od tega je dal 32 golov in 41 podaj, s čimer se uvršča na 13. mesto na lestvici najučinkovitejših igralcev lige NHL. Dvaindvajsetletni hokejist je v ligi NHL zbral že 111 golov, 164 podaj in 275 točk.

Colorado je deset sekund pred iztekom rednega dela v Los Angelesu izenačil z golom T.J. Galliardija na 3:3, a je nato 20-letni kanadski branilec Drew Doughty 1:20 minute pred iztekom podaljška poskrbel za zmago gostov. Doughty je Los Angelesu priigral 42 zmago v tej sezoni, s katero so se Kralji na petem mestu na lestvici zahodnega dela prvenstva po točkah izenačili z Nashville Predators (89), ki imajo dve tekmi in dva poraza več od Los Angelesa. Kralji za vodilnim moštvom zahodnega dela, Chicago Blackhawks, zaostajajo osem točk. Hokejisti Colorado Avalanche so z dvema točkama manj in eno tekmo več na sedmem mestu na tem delu lige.

Liga NHL:


Detroit Red Wings : Pittsburgh Penguins         3:1
Montreal Canadiens : Ottawa Senators            0:2
Los Angeles Kings : Colorado Avalanche          4:3*
(Anže Kopitar dvakrat podal za LA Kings)

* po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.