Dve osebi poteptani v gneči

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Obračun med rivalskima kluboma je terjal dve človeški življenji.
Oglej si celoten članek

Dve osebi sta umrli na sobotnem lokalnem derbiju med ekipama Kaizer Chiefs in Orlando Pirates v Johannesburgu, potem ko je ogromna množica navijačev želela vstopiti na razprodan stadion, ki je leta 2010 gostil finale svetovnega nogometnega prvenstva.

Po podatkih policije je v kritičnem stanju še en nogometni navdušenec, 16 ljudi pa je lažje poškodovanih. Pred tekmo naj bi se na črnem trgu prodajale ponarejene vstopnice, kar je povzročilo, da se je pred stadionom zbrala nekontrolirana množica ljudi, ki si je želela ogledati derbi v živo. Tekma kljub tragediji ni bila prekinjena in se je končala z zmago Chiefsov.

Dogodek pa ni osamljen primer v Južni Afriki; leta 2001 se je podobna nesreča zgodila še na enem derbiju, takrat je umrlo 43 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.