Dve podaji Kopija brez učinka

Foto: Žurnal24 Anže Kopitar je v letošnji sezoni zbral že 40 točk (15 golov in 25 podaj), kar g Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Pingvin Sidney Crosby ima le še dober teden za okrevanje. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24
Anže Kopitar nadaljuje z zbiranjem točk, a v noči na četrtek njegovi dve podaji nista bili dovolj za zmago proti Phoenix Coyotes. Jan Muršak je z Detroit Red Wings ugnal Dallas Stars.
Oglej si celoten članek
NE SPREGLEJTE
Danes dopoldne si boste na zurnal24.si prebrali ekskluzivni pogovor z Janom Muršakom po njegovem prvem nastopu v ligi NHL.

V severnoameriški hokejski ligi NHL sta ponoči nastopila oba Slovenca. Anže Kopitar je z Los Angelesom gostovanje v Phoenixu končal s porazom (3:6). V statistiko je vpisal podaji. Jan Muršak se je na svoji drugi tekmi v ligi NHL z Detroitom veselil zmage v Dallasu (7:3). V skoraj devetih minutah na ledu je dvakrat streljal na gol. Kopitar je vpisal dve novi točki, podal je pri prvem in tretjem zadetku. Skupno jih je zbral že 40 (15 golov in 25 podaj). Na vrhu strelske lestvice je s 65 točkami kanadski center Sidney Crosby, ki pa je že končal niz 25 tekem z vsaj eno doseženo točko. Crosbyjev niz, najdaljši v ligi NHL v zadnjih 18 letih, se je končal s porazom Pittsburgha proti ekipi New York Islanders po kazenskih strelih z 1:2. Crosby je ostal praznih rok brez točkovnega izkupička.

Kopitar s podajama ni mogel preprečiti zmage tokrat izvrstnega Phoenixa, ki je končal zmagoviti niz Los Angelesa v ligi NHL po štirih zmagah. Kralji so klonili že po prvih 16 minutah tekme, ko je bilo 4:3 v korist domačega moštva. Kojoti pa so imeli najboljši strelski izkupiček sezone tako v prvi tretjini kot tudi na vsej tekmi. Obstreljevanje vrat Jonathana Quicka je začel Shane Doan, nato pa so kojoti še petkrat zadeli v polno. Quick je po šestem golu moral prepustiti mesto Jonathanu Bernierju, ki je nato ostal nepremagan (13 obramb).

"Nismo se izkazali v prav nobenem elementu igre. To tekmo moramo čim prej pozabiti in se pripraviti na večerni obračun s Philadelphio," je bil po tekmi nezadovoljen trener kraljev Terry Murray.

Kopitar je podal za gola Brada Richardsona v osmi minuti in soigralca v prvem napadu Marca Sturma v 17. minuti. Kralji ostajajo tri točke za vodilnim v pacifiški skupini Dallasom, ki je tokrat klonil doma proti Detroitu s kar 3:7. Jan Muršak je za goste na ledu preživel skoraj devet minut in sprožil dva strela proti golu. Strelsko je bil zelo razpoložen njegov soigralec Patrick Eaves, ki je vpisal "hat-trick" in pomagal vodilnemu moštvu zahodne konference k prepričljivi zmagi, potem ko je Dallas v drugi tretjini v razmaku dobre minute trikrat zatresel mrežo rdečih kril ter vodil z dvema goloma razlike.

Liga NHL:


Phoenix Coyotes : Los Angeles Kings 6:3
Doan (6, 27), Whitney (10), Upshall (13), MacLean (16), Turris (31); Richardson (8, podaja Kopitar), Smyth (12), Sturm (17, podaja Kopitar)

Dallas Stars : Detroit Red Wings 3:7
Richards (26), Fistric (27), Benn (27); Hudler (2), Lidstrom (29), Eaves (38, 55, 58), Stuart (46), Draper (54)

New Jersey Devils : New York Rangers 1:3

Ottawa Senators : Carolina Hurricanes 0:4

New York Islanders : Pittsburgh Penguins 2:1 - po podaljšku
Sidney Crosby (Pittsburgh) je po 25. zaporednih srečanjih ostal brez točke.

Minnesota Wild
: San Jose Sharks 5:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.