Dve poškodbi pri Olimpiji ob zadnjem porazu

Foto: Petrol Olimpija Gregor Hrovat Petrol Olimpija
Košarkarji Petrola Olimpije so v 14. krogu evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti poljski ekipi Rosa Radom z 58:75 (13:15, 31:34, 49:49).
Oglej si celoten članek

Ljubljančani so v poljskem Radomu končali nastope v evropski ligi prvakov. Na štirinajstih odigranih tekmah so dosegli štiri zmage in doživeli deset porazov ter skupinski del končali na predzadnjem mestu. Za slovo od tega tekmovanja so izgubili na Poljskem, bolj kot poraz pa jih pred nadaljevanjem sezone skrbita poškodbi Roka Badžima in Gregorja Hrovata.

Prvi je v začetku druge četrtine po "bližnjem srečanju" z enim od domačih košarkarjev odšel v bližnjo bolnišnico, v izdihljajih tekme pa je na poljskem parketu obležal še Gregor Hrovat in le s pomočjo soigralcev zapustil igrišče.

Obračun "nemotiviranih" tekmecev iz spodnjega dela lestvice je bil več kot tri tretjine tekme izenačen. Večji del so bili resda v vodstvu domači košarkarji, a Ljubljančani so bili vseskozi blizu. Tako je bilo do zadnje četrtine, ki jo je domača ekipa zanesljivo dobila s 26:9. V ljubljanski ekipi je bil najbolj učinkovit Jordan Morgan, ki je dosegel 17 točk in pobral 12 žog pod obema obročema.

"Nismo igrali s pravo energijo, ki bi nam prinesla zmago na gostovanju. Dopustili smo jim, da so narekovali ritem in čvrstino igre. Zaradi pomanjkanja energije smo izgubili preveč žog. 19 izgubljenih žog je pač preveč za katerokoli tekmo. Nismo igrali, kot da bi si želeli zmagati. Čestitamo Rosi Radom za čvrsto igro," je po tekmi dejal Morgan.

Slovenski prvak bo naslednjo preizkušnjo imel v četrtek, 8. februarja, ko bo v okviru 17. kroga lige Nova KBM gostoval pri Rogaški, dva dni kasneje pa se bo v regionalni ligi Aba na domačem parketu pomeril s srbskim Partizanom iz Beograda.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.