Dve Slovenki pri vrhu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V kvalifikacijah pred posamično tekmo v Lillehammerju je bilo uspešnih pet Slovenk.
Oglej si celoten članek

Japonska smučarska skakalka Yuki Ito (122,9 točke) je zmagovalka kvalifikacij na drugi postojanki norveške turneje v olimpijskem Lillehammerju. Druga je bila domačinka Silje Opseth (122,8). Blizu vrha sta bili tudi obe najboljši Slovenki.

Nika Križnar (119,8) je bila šesta, Ema Klinec (117,5), ki je v Oslu vknjižila zmago in drugo mesto, pa sedma.

Slovenke so uspešno opravile prve kvalifikacije in prvi dve tekmi norveške turneje v Oslu. Blestela je zlasti Klinec, ki je bila na prvi tekmi druga, na nedeljski drugi pa je ugnala vso konkurenco za svojo drugo zmago v svetovnem pokalu v karieri.

Na današnjih obeh treningih v Lillehammerju je bila Klinec najboljša med vsemi, tudi v skupnem seštevku turneje surovi zrak po današnjih kvalifikacijah ostaja v vodstvu.

Na današnji tekmi, ki se bo s prvo serijo začela ob 16.30, bodo poleg Križnar in Klinec nastopile še tri Slovenke. Nika Prevc (101,4 točke) je imela 18. dosežek kvalifikacij, Katra Komar (76,1) 32. in Maja Vtič (64,1) 37.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.