Dve slovenski ekipi v finalu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Švedinji Ida Ingemarsdotter in Stina Nilsson sta zmagovalki ekipnega sprinta za svetovni pokal v smučarskem teku v Planici.
Oglej si celoten članek

Na 6 x 1,2 km je Stina Nilsson na zadnji predaji na zaključnem vzponu ugnala dotlej vodilno Norvežanko Astrid Jacobsen. Razlika v cilju med prvo in drugo ekipo je bila 3,51 sekunde. Tretje mesto sta osvojili Nemki Sandra Ringwald in Hanna Kolb.

V finalu sta nastopili tudi dve slovenski ekipi, ki sta si nastop priborili v isti polfinalni skupini, potem ko sta slovenski zasedbi po času kot deveta in deseta še ujeli zadnji ženski obračun v Planici.

Vesna Fabjan in Alenka Čebašek sta v finalu osvojili osmo mesto, Nika Razinger in Anamarija Lampič pa sta, potem ko je že v drugi predaji Razingerjeva padla, zdrsnili na deseto mesto, velikega zaostanka pa nista več mogli nadoknaditi.

"Poskušaš do konca, kolikor se pač da. Tudi če je bil zaostanek do sedmih že velik, se lahko do cilja še kaj naredi. Danes je bilo še težje kot včeraj, proga je bila še bolj ledena. In na koncu ti ne preostane drugega, kot da se uležeš v sneg, ker si dal vse od sebe," je Fabjanova strnila vtise po tekmi.

"Vesela sem, da smo bile z dvema štafetama v finalu. Mlade, stare ... na koncu so zmagale izkušnje. Je pa res, da so mlajše neobremenjene z rezultatom in si lahko upajo več. Po polfinalu smo Niki govorili, naj malo bolj z rezervo naredi vse skupaj, da ne bo kaj narobe. Včasih uspe, včasih ne. A imata v sebi tisto, da si upata. In vesela sem, da smo bile vse v finalu," je še dodala Fabjanova.

Njena kolegica v ekipi Čebaškova s svojim nastopom konec tedna ni bila povsem zadovoljna, vseeno pa je današnji finale ocenila za dober izid: "Pričakovala sem več v teh ekipnih sprintih, ker vem, da sem sposobna več. A ta konec tedna nisem prava, samo trpim in nimam prave hitrosti. Že uvrstitev v finale je bila prvi cilj, ki smo ga dosegli, in glede na moje stanje je bilo že to v redu. Veseli smo, da smo imeli dve ekipi v finalu. Škoda za 'tamali', ampak moramo biti zadovoljni."

Tudi članica "mlade" ekipe Razingarjeva je bila z doseženim, kljub smoli v finalu, zadovoljna: "Zelo sem zadovoljna s polfinalom, ko sva kar presenetili. V finalu je moj padec povzročil, da sva zaostali, tako da ni bilo možnosti, da bi se borili v skupini. A za naju je to lep rezultat, pred enim letom sva v Estoniji prvič prišli do finala, danes sva to ponovili. Upala sem, da bova še kaj izboljšali, a po padcu je cela tekma splavala po vodi. A mislim, da sta bili prvič dve slovenski ekipi v finalu in naredili smo lep rezultat, tako da sem zelo vesela."

Še druga italijanska zmaga

Dietmar Nöckler in Federico Pellegrino sta dobila moško preizkušnjo. V zadnji predaji je Italiji zmago pritekel Pellegrino, zmagovalec sobotnega posamičnega sprinta, ki je v finišu za 1,79 sekunde ugnal Francoza Jeana Baptista Grosa. V prav tako zanimivem boj za najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je Richard Jouve iz druge francoske ekipe premagal Nemca Sebastiana Eisenlauerja za pol sekunde.

Moška tekma se je za slovenski tabor končala že po polfinalu, kjer so v konkurenci 30 ekip končale vse tri zasedbe. Najvišje sta bila Miha Šimenc in Janez Lampič, ki sta v svoji skupini osvojila 11. mesto. Lampič in Šimenc sta bila tudi najmočnejše slovensko orožje. Medtem ko sta Slovenija II in Slovenija III v postavah Miha Dolar in Benjamin Črv ter Luka Prosen in Boštjan Klavžar pričakovano končali na zadnjih dveh mestih polfinalne skupine

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.