Dve točki Kopitarja, a poraz

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Kralji iz Los Angelesa so na domačem ledu klonili proti Vancouvru. Poraženci v finalu Stanleyjevega pokala minule sezone so zmagali s 3:2.
Oglej si celoten članek

Anže Kopitar je bil kljub porazu Kraljev izbran za drugo zvezdo tekme. Hrušičan je namreč podal pri obeh zadetkih domačih. Gostitelji so sicer prvič zadeli sredi druge tretjine, drugič pa šele minuto in deset sekund pred koncem dvoboja. Vancouver je bil trikrat uspešen že v prvih dvajsetih minutah igre, ko so Jonathana Quicka premagali Sami Salo, Andrew Ebbett in Aaron Rome.

"V prvi tretjini smo si skopali pregloboko luknjo, na nasprotni strani pa smo imeli zelo kakovostno ekipo," je po dvoboju dejal trener Kraljev Terry Murray. Njegovi izbranci so sicer doživeli kar šest porazov na zadnjih sedmih tekmah.

Z novima dvema točkama se je Kopitar na lestvici strelcev povzpel na drugo mesto. V 16 tekmah je zbral 20 točk, zbral je namreč osem golov in 12 podaj. Tri točke več od njega ima le Phill Kessel, ki je ob zmagi Toronta, ta je po kazenskih strelih s 3:2 tokrat premagal St. Louis, znova vpisal gol. Član Javorjevih listov ima zdaj v svoji statistiki vpisanih 12 golov in 11 podaj, odigral pa je 16 tekem.

Prvak Boston je dosegel četrto zaporedno zmago, na domačem ledu je bil boljši od Edmontona s 6:3.

Ostali rezultati:

Columbus Blue Jackets – Chicago Blackhawks 3:6
Winnipeg Jets – Florida Panthers 2:5
Phoenix Coyotes – Montreal Canadiens 2:3 – podaljšek
Colorado Avalanche – New York Islanders  4:3 – podaljšek
San Jose Sharks – Minnesota Wild  3:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.