Dve zmagi za Gajserja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tim Gajser je na Veliki nagradi Španije dobil obe vožnji in se močno utrdil na prvem mestu v skupnem seštevku. Gajser je za skupno peto zmago v sezoni dobil vseh 50 točk.
Oglej si celoten članek

Slovenski motokrosist Tim Gajser je prepričljivo dobil že prvo vožnjo dirke za VN Španije v Talaveri de la Reini, deveto preizkušnjo svetovnega prvenstva. V razredu MXGP je bil drugi Nemec Maximilian Nagl, tretji pa Belgijec Clement Desalle.

Gajser je v Španijo prišel kot vodilni v skupnem seštevku, po polovici dirke, ko je dobil že sedmo posamično vožnjo v sezoni, pa je še povečal naskok v SP, saj je bil najbližji tekmec Romain Febvre šele deveti. Gajser je imel že po prvi vožnji 16 točk več od Francoza. 

Tudi v drugi preizkušnji je bil Gajser razred zase. Po startu je v prvi ovinek prišel kot četrti, a se nato z nekoliko drugačno linijo kot tekmeci takoj prebil na drugo mesto za Naglom. Tudi Nemec ni dolgo zadržal Slovenčevega naleta, po preboju na prvo mesto pa se je Gajser tudi hitro oddaljil od nasprotnikov. Kljub nekaterim manjšim napakam, je zanesljivo osvojil še eno prvo mesto.

Na današnji dirki je bil skupno drugi Nagl s 44 točkami, tretji pa Francoz Gautier Paulin z 38. Za Gajserja je to že peta zmaga v njegovi prvi sezoni v elitnem razredu MXGP, po Katarju, Argentini, Mehiki in Latviji.

V skupnem seštevku ima Gajser po devetih dirkah že 385 točk, drugi je Francoz Romain Febvre s 361. Francoz je danes, potem ko se je v prvi vožnji poškodoval, privozil do skupnega šestega mesta in zbral 30 točk. Tretji v SP je Italijan Antonio Cairoli s 338 točkami.

Gajserjeva največja tekmeca sta imela v Španiji precej težav. Febvre se je poškodoval v kvalifikacijah, ko ga je po padcu zadel še Cairoli, ki je takrat pripeljal mimo in mu poškodoval roko. Febvre je zato na dirki vozil z bolečinami in je v boju z Gajserjem v skupnem seštevku prvenstva izgubil dragocene točke.

"Ta konec tedna sem bil izredno sproščen. Po zadnji dirki v Italiji smo se v ekipi veliko pogovarjali, saj sem na zadnjih dirkah naredil kar nekaj napak in zabeležil nekaj padcev. Vse skupaj je očitno pomagalo. Vse mi je šlo tako, kot sem si želel in zelo sem zadovoljen z novo zmago," je po dirki z navdušenjem razlagal Gajser in dodal: "Zelo sem užival, že ob prihodu v Španijo sem se počutil sproščeno. Nisem si želel nalagati kakršnegakoli pritiska. Pred vikendom sva z očetom spremenila nekaj manjših stvari in kot kaže, sva naredila dobro potezo," je pot do uspeha opisal mladi slovenski dirkaški zvezdnik, ki se po koncu dirke seveda ni pozabil zahvaliti svoji družini, ekipi in vsem navijačem v Sloveniji, še posebej tistim, zbranim v njegovem domačem kraju.

V Španiji je nastopal tudi Peter Irt, ki pa ni prišel do novih točk. V prvi vožnji je bil 23., v drugi 24., skupno pa je bil 26. V seštevku SP tako ostaja pri eni točki s prejšnje dirke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:22 29. Maj 2016.

    Bravo toti naš Štajerc in Šport TV . Ne vem, zakaj je v Sloveniji avtomotošport tako zapostavljen.Fuzbal pa na športnih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.