Dve zveneči imeni v novih ekipah

Foto: EPA Warren Barguil
Dve zveneči kolesarski imeni sta se odločili zamenjati moštvi.
Oglej si celoten članek

Norveški kolesar Alexander Kristoff bo po šestih sezonah zapustil ekipo Katjuša in se preselil v UAE Emirates. Tridesetletnik bo dres ekipe iz Združenih arabskih emiratov, za katero letos kolesarijo Jan Polanc, Matej Mohorič in Marko Kump, nosil v sezonah 2018 in 2019. Pred uradnim podpisom ga čakajo še zdravniški pregledi. Ekipa UAE Emirates je prestop sporočila na družbenem omrežju Facebook.

Zmagovalec prestižne enodnevne dirke Milano-San Remo leta 2014 v tej sezoni sicer ne blesti. Na dirki po Franciji je neuspešno lovil etapno zmago, je pa zato v nedeljo zmagal na enodnevni dirki svetovne serije RideLondon Surrey Classic, kar je bila njegova prva zmaga po maju.

Kristoff je pred začetkom Toura napovedal, da še razmišlja o svoji prihodnosti. Za njegov podpis so se potegovali tudi pri Astani. Katjuša naj bi mu ponudila podaljšanje pogodbe, a z nižjo letno plačo.

S pikčasto majico v novo ekipo

Najboljši kolesar na gorskih ciljih nedavno končane dirke po Franciji Warren Barguil pa bo v sezoni 2018 kolesaril za francosko ekipo Fortuneo. Francoz je podpisal pogodbo za tri leta, že med Tourom pa je izrazil željo, da se preseli v francosko moštvo. Poleg Barguila se je v Fortuneo preselil še njegov rojak Amael Moinard iz moštva BMC.

"Opazoval sem vzpon ekipe v zadnjih letih. Menedžer ekipe Emmanuel Hubert ima cilj, da naredi ekipo še večjo in projekt me je navdušil," je ob podpisu pogodbe dejal 25-letnik, ki je na letošnji francoski pentlji zmagal dve etapi. Osvojil je pikčasto majico najboljšega hribolazca ter nagrado za najbolj borbenega kolesarja.

Barguil je imel z ekipo Sunweb podpisano pogodbo še za leto 2018. Sunweb je sicer ekipa svetovne serije, medtem ko je Fortueno profesionalno kontinentalna ekipa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.