Dvoboj Davida in Goljata

Foto: Žurnal24 Pau Gasol in Andrej Kirilenko bosta v medsebojnem dvoboju odločila o najkoristne
Zadnja tekma EP v košarki bo dala odgovor na najpomembnejše vprašanje. Kdo bo novi evropski prvak?
Oglej si celoten članek

Ko bo Rusija v finalni tekmi EP v košarki stopila na parket, se bo začela bitka Davida (Blatta, trenerja Rusije) proti Goljatu (svetovnim prvakom, domačinom Špancem). Cilj ruskih košarkarjev pred EP je bila uvrstitev na olimpijske igre v Pekingu. Nekako smešno je, da sta Rusom uspeh prinesla Američana. Trener Blatt je naredil veliko delo, saj je iz "povprečnih" igralcev sestavil odlično moštvo, John Robert Holden pa je v zadnjih minutah pokončal Francoze in Litvo.

Prvi zvezdnik domačih Pau Gasol se bo v dvoboju velikanov iz lige NBA spopadel z Andrejem Kirilenkom, ki pravi: "Smo že uvrščeni na OI. Naš cilj je izpolnjen. Španci igrajo doma. Mi se bomo osredotočili na svojo igro in če bomo igrali tako, kot smo proti Litvi, potem bomo zmagali."


Pau Gasol ©AFP

 
Ključ do zmage strokovnjaki pripisujejo prav dvoboju Kirilenko–Gasol. Slednji je svoje najboljše predstave na prvenstvu prikazal ravno v odločilnih tekmah. Tudi tokrat naj bi v primerjavi s sicer gibljivim Kirilenkom kraljeval v obrambi. Pau Gasol je za Nemcem Dirkom Nowitzkim drugi strelec prvenstva s povprečjem 19,4 točke na tekmo. Kirilenko je na lestvici strelcev na petem mestu. Na tekmo doseže 18,1 točke in je z devetimi skoki na srečanje tudi drugi skakalec prvenstva. Zmaga bo po vsej verjetnosti odločila, kdo  med njima je najkoristnejši igralec letošnjega EP.

Močno orožje Špancev je met za tri točke. V polfinalnem srečanju so Grke strli kljub 16 izgubljenim žogam, a so zadeli 11 trojk. Moštvi sta se že pomerili v začetnem delu, ko so Španci zmagali z 81:69. Dobili so tudi skok (33:30).

David Blatt © AFP

 
Trener Rusov David Blatt stavi na razplet kot v biblijski zgodbi o Davidu in Goljatu: "Če bomo dobro zadevali in ustavljali njihove napade, potem bomo zmagali. Vsekakor nas čaka težko srečanje."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.