Dvoboj Juvanove prekinil dež, Zidanškova zavezala dve kravati rojakinji

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24
Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je po urniku začela dvoboj proti Romunki Marini Bulgaru v osmini finala na domačem turnirju WTA Zavarovalnica Sava v Ljubljani z nagradnim skladom 107.360 evrov, a je vmes posegla nevihta. Juvan je ob prekinitvi zaostajala s 3:6, 0:1 z "breakom" Romunke na začetku drugega niza. Dvoboj se bo nadaljeval v petek.
Oglej si celoten članek

22-letna Ljubljančanka je v peti igri uvodnega niza izgubila začetni udarec in proti Romunki nadaljevala z neprepričljivo igro. Po drugem odvzemu servisa je Bulgaru uvodni niz dobila s 6:3.

V drugem je Romunka takoj odvzela servis dve leti mlajši Slovenki in povedla. Ob prekinitvi zaradi močnega dežja pa je imela v drugi igri Romunka prednost na svoj začetni udarec. Organizatorji so dolgo čakali na morebitno nadaljevanje, pripravljali igrišče, a je vmes posegla še tema.

V petek bosta zadnji obračun osmine finala do konca odigrali Juvan in Bulgaru, zmagovalka pa se bo pomerila proti Madžarki Dalmi Galfi, ki je s 6:1, 7:6 (3) ugnala rojakinjo Reka-Luco Jani. Nato bodo na vrsti vsi štirje četrtfinalni obračuni.

Dve kravati Zidanškove

V dopoldanskem delu sporeda je med osem najboljših napredovala Tamara Zidanšek (87. WTA), ki je ugnala rojakinjo Pio Lovrič s 6:0, 6:0. Dvoboj v Tivoliju je trajal eno uro in pet minut. V četrtfinalu se bo 25-letna Konjičanka pomerila z Rusinjo Eriko Andrejevo. Ta je bila boljša od Čehinje Sare Bejlek s 6:4, 6:4.

V zgornji polovici žreba sta para Katarzyna Kawa (Pol) - Zeynep Sönmez ter Zidanšek - Andrejeva, v spodnji pa ob manjkajočem obračunu še Marina Bassols (Špa) - Lucija Ćirić Bagarić (Hrv).

V konkurenci dvojic Slovenk ni več, potem ko so vse izpadle v prvem krogu. Tudi v tej konkurenci je dež ustavil en dvoboj. Tega bodo do konca odigrali v petek skupaj s še enim četrtfinalnim obračunom ter obema kasnejšima polfinalnima.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.