Ronaldu zaploskali tudi navijači Juventusa

Foto: Profimedia Gianluigi Buffon
V Torinu ponovitev lanskega finala in nova blesteča predstava Cristiana Ronalda.
Oglej si celoten članek

V lanskem finalu je madridski Real s 4:1 premagal Juventus, kluba pa se v tej sezoni merita že v četrtfinalu. "Nepremagjiv ni noben klub. Jih je pa zelo komplicirano premagati. Morda so favoriti, a možnosti so 50:50. Moramo biti ambiciozni, obstaja zgodovina in sedanjost, vendar je Juve prav tako velik klub, ki zna osvajati naslove," je pred tekmo dejal vratar stare dame Gianluigi Buffon, ki je vlogo favoritov prepustil tekmecu, izpostavil pa Cristiana Ronalda. Portugalec je proti belo-črnimi že pred tokratnim dvobojem odigral pet tekem in zabil kar sedem zadetkov, dva tudi v finalu pred desetimi meseci.

"Izkušnje so zelo pomembne, zelo pomembno pa bo tudi to, kdo bo storil manj napak. Pomerili se bosta dve veliki ekipi," pa je na novinarski konferenci pred tekmo dejal hrvaški vezist v dresu kraljevega kluba Luka Modrić.

Juventus pred domačimi gledalci v Evropi sicer ni bil poražen že 27 tekem zapored, zadnji poraz je doživel aprila 2013, ko je v torinu slavil münchenski Bayern. Od takrat dalje je italijanski klub zbral 16 zmag in 11 remijev.

A tekma se je začela v nasprotju z željami Juventinov. Španci so povedli že v tretji minuti. Isco je z leve strani stekel v kazenski prostor domačih, podal na rob peterca, kjer je domačim branilcem z dobrim gibanjem pobegnil Ronaldo in iz prve poslal žoga za hrbet Buffona. Zvezdnik je postal prvi nogometaš, ki je zadetke dosegel na desetih zaporednih obračunih v ligi prvakov.

Po prejetem zadetku je bil podjetnejši Juventus. Paulo Dybala je prišel do nevarnega strela, a je s skokom pod njegove noge  poizkus Argentinca v zadnjem hipu blokiral Sergio Ramos. Na drugi strani je po kotu do neoviranega strela z glavo prišel Raphaël Varane, a streljal nenevarno preko prečke.

Na polovici prvega polčasa so imeli domačo izjemno priložnost za izenačenje. Po dolgi podaji s prostega strela, si je pred golom prostor za strel priboril Gonzalo Higuaín, a se je z izjemno obrambo izkazal vratar Keylor Navas. Stara dama je prevladovala, za kaj več pa ji je v naslednjih minutah zmanjkala natančna zadnja podaja. Tudi v 33. minuti, ko je streljal Mattia De Sciglio, Dybala pa je pred golom le za las zamudil, da bi spremenil let žoge in ukanil Navasa.

V 35. minuti so znova dobro kombinirali Španci, do strela na 20 metrih pa je prišel Toni Kroos. Nemec je že premagal Buffona, a se je žoga odbila od prečke. Nevarne akcije so si sledile iz minute v minuto, naslednjo je zamudil Juventusov branilec Giorgio Chiellini, ki je po kotu streljal glavo, a slabo zadel žogo, gostje pa so nato žogo izbili v nov kot. Ob koncu polčasa so gostitelji dvakrat zahtevali najstrožjo kazen, prvič zaradi igranja z roko, drugič zaradi domnevnega prekrška nad Dybalo, a sodniki niso uslišali domačih nogometašv in gledalcev. Argentinski napadalec si je prislužil le rumeni karton.

V 50. minuti je do strela v kazenskem prostoru Juventusa poskušal priti Karim Benzema, a mu to ni uspelo, na odbito žogo pa je prvi prišel Ronaldo. Portugalec je z desne strani meril v dolgi kot, a bil tokrat nenatančen, končalo se je le z gol-avtom. Na drugi strani je po podaji v šestnajsterec Navas zbil Ramosa, domači pa odbitka niso uspeli pospraviti čez golovo črto.

V 55. minuti je Ramos prejel rumeni karton, s tem pa ne bo mogel sodelovati na povratni tekmi. Dybala je izvedel prosti strel, v živem zidu zadel Ronalda, okroglo usnje pa je ukanilo Navasa, ki je tako stekel v napačno stran. A na srečo gostov je žoga končala mimo vrat.

V 64. minuti pa je celoten stadion zaploskal Ronaldu. Buffon in Chiellini sta zagrešila napako, Ronaldo pa je izkoristil zmedo in nesebično podal do Lucasaa Vázquez. Ta je močno sprožil, vendar je Buffon strel zaustavil. A akcija se je nadaljevala, sledila je nova podaja v šestnajsterec, Ronaldo pa je z izjemnimi škarjicami zadel za 0:2. Sledil je še en udarec za belo-črne, Dybala si je zaradi prekrška prislužil rdeči karton.

V 81. minuti je do strela na robu kazenskega prostora neoviran prišel še Modrić, vendar meril previsoko. Enako je po napaki domače obrambe storil tudi Ronaldo. Ta je v 87. minuti s podajo nazaj na 16 metrov nastavil strel Mateu Kovačiću, ki pa je še drugič na tekmi zatresel prečko gostiteljev. Še pred iztekom rednega dela igre je Buffon zaustavil nevaren strel Ronalda in nekoliko manj uspešen poizkus Marca Asensia.

Ronaldo je imel izjemno priložnost tudi v sodnikovem dodatku, a po močni podaji s prve streljal visoko nad gol, na drugi strani pa je Navas zaustavil bombo Higuaína, sledila pa je še dvojna podaja Argentica z Juanom Cuadradom, vendar je Kolumbijec iz bližine streljal mimo vrat.

Sevilla povedla proti Bayernu, nato sledil preobrat

Na drugem obračunu za nespornega favorita velja Bayern. A enako vlogo je pred obračunom s Sevillo v osmini finala imel tudi Manchester United, ki pa je nato izpadel. Na tekmi z Nemci so Andaluzijci povedli v 32. minuti, ko je na drugo vratnico podal Sergio Escudero, Pablo Sarabia pa se je izboril za žogo in jo poslal v mrežo. Gostje so sicer od sodnikov neuspešno zahtevali, da bi Špancu dosodili igro z roko.

Foto: Epa Pablo Sarabia

A veselje domačih ni dolgo trajalo. V 37. minuti je na levi strani žogo dobil Franck Ribéry, jo želel podati pred gol, a je nsrečno posredoval Jesus Navas in jo poslal v lastno mrežo. Bolje bi lahko posredoval tudi domači vratar David Soria, okroglo usnje se je po njegovem posredovanju počasi skotalilo čez črto.

Ribéry je sodeloval tudi pri drugem zadetku Bavarcev. V 68. minuti je natančno podal na drugo vratnico, kjer je z glavo streljal Thiago Alcántara. Tudi tokrat bi imel Soria več možnosti za obrambo, če leta žoge ne bi nekoliko spremenil Escudero.

Liga prvakov, četrtfinale, prvi tekmi:

Juventus : Real Madrid  0:3 (0:1)
Ronaldo 3., 64., Marcelo 72.

Sevilla : Bayern  1:2 (1:1)
Sarabia 32.; Navas 37./ag, Alcantara 68.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.