Dvoboj starih rivalov Federerju

Foto: EPA
Foto: EPA
Švicarski teniški igralec Roger Federer nadaljuje odlično sezono.
Oglej si celoten članek

Veteran Roger Federer, letos zmagovalec prvega turnirja za grand slam v Melbournu, je dobil tudi masters v Miamiju, potem ko je v finalu s 6:3 in 6:4 premagal večnega tekmeca Španca Rafaela Nadala. Za Federerja je to 11. zaporedna zmaga letos, skupno je bil ob enem porazu uspešen v 19 dvobojih.

To je v zadnjih desetih letih njegov najboljši vstop v sezono, v kateri je v Miamiju zabeležil že tretji turnirski uspeh in skupno 91., s katerim se bo na lestvici ATP s šestega prebil na četrto mesto. Za zmago je 35-letnik prejel ček v višini 1,18 milijona dolarjev.

V medsebojnih dvobojih pa še vedno vodi Nadal, izid je zdaj 23:14. Je pa Španec izgubil zadnje štiri medsebojne obračune, pred tokratnim letos tudi v Indian Wellsu.

Miami (masters), finale:

Roger Federer (Švi/4) - Rafael Nadal (Špa/5) 6:3, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.