Zlato in srebro za Slovenijo!

Foto: Epa Nika Križnar
Slovenski smučarski skakalki sta osvojili naslov svetovne prvakinje in podprvakinje.
Oglej si celoten članek

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je na mladinskem svetovnem prvenstvu v švicarskem Kandterstegu ugnala vso konkurenco in osvojila naslov svetovne prvakinje. Izjemen slovenski dan je z drugim mestom in srebrnim odličjem dopolnila Ema Klinec. Bron je osvojila Norvežanka Anna Odine Ström.

Foto: Epa Ema Klinec Ljubno

Skakalke bi se morale pomeriti že v četrtek, a vreme ni dopustilo izvedbe tekmovanja, zato so se za odličja pomerila v poznih petkovih popoldanskih urah. Slovenki sta vrhunski rezultat napovedovali že na uradnih treningih, nato pa sta odlično formo potrdili še na tekmi.

"Sem zelo vesela. Tu so bili vsi skoki odlični, kakšen popravek je lahko sicer še pri samem doskoku. A to je pika na i. Zelo sem vesela tudi za Emo, ki je stala ob meni na stopničkah. To je nekaj neverjetnega! To je to."

Nika Križnar

Križnarjeva je postala prva slovenska skakalka z naslovom mladinske svetovne prvakinje. Po prvi seriji je vodila s skokom 104 metre, v finalu pa je s okroglimi 100 m le še potrdila svojo premoč ter tekmo končala z izkupičkom 262,2 točke. Srebro je z lanskega prvenstva v Park Cityju ubranila Klinčeva s 102,5 m in 94 m ter skupno 248,3 točkami.

Dobro se je odrezala tudi Jerneja Brecl (88m/89,5m/212,0), ki se je na koncu veselila osmega mesta. Med prvo dvajseterico je tekmo končala še Katra Komar (82m/83,5m/177,2), ki je bila 18.

"Danes sem zelo zadovoljna s srebrom, za razliko od lani, ko sem bila razočarana. Letos sem vesela tega rezultata. Sem nisem prišla po rezultat, ampak po dobre občutke. Prvi skok je bil eden boljših v tej sezoni in po to sem prišla. Niki pa res privoščim zmago iz srca."

Ema Klinec

xxx

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.