Dvojni dvojček "all-starja" Dragića, Sonca po podaljšku

Foto: EPA
Foto: EPA
Rekord kariere Geralda Greena je zasenčil dvojni dvojček Gorana Dragića v Denverju, kjer so Phoenix Suns slavili po podaljšku (112:107).
Oglej si celoten članek

Gerald Green je s 36 točkami dosegel rekord kariere, osem odločilnih je dodal v podaljšku tekme proti Denver Nuggets, ki so v torek zvečer po zaslugi Phoenix Suns doživeli svoj peti zaporedni poraz.

To je bila znova tudi noč Phoenixovega "all-starja" Gorana Dragića, ki je pristavil 21 točk in 14 podaj, za trojnega dvojčka mu je zmanjkalo le pet skokov. Sonca so Denver prvič po devetih letih premagala na vseh štirih tekmah sezone.

Dragić in Green odločila podaljšek

Domače, ki so na prvih treh obračunih doživeli prave debakle proti Phoenixu, je tokrat v igri s 25 točkami do konca držal Evan Fournier, 21 jih je ob desetih skokih dodal Kenneth Faried, medtem ko prvi strelec Ty Lawson še tretjič zapored ni igral zaradi poškodbe reber.

Green je podaljšek odprl s silovitim zabijanjem in zadel met od daleč za izenačenje na 103. Dragić je v protinapadu poskrbel za novo vodstvo arizonskega moštva slabo minuto pred iztekom dodatnega dela tekme, Green pa je po zgrešenem metu Wilsona Chandlerja 15,5 sekunde pred koncem zadel oba prosta meta za +4. Čeprav je Fournier zadel za tri, je Phoenix z Greenom na čelu ohranil mirne živce pri izvajanju številnih prostih metov.

Phoenix je slabih šest minut pred koncem rednega dela povedel za tri (90:87), nato pa Denverju dovolil sedem zaporednih točk. Channing Frye je zadel met za tri točke, ki je Dragića in soigralce pol minute pred koncem popeljal do 99:97, a so se domači vrnili po skoku v napadu Markieffa Morrisa, ki je s 5,7 sekunde na semaforju rezultat izenačil, Chandler pa je zgrešil met za zmago. Sonca so znova zapravila precejšnjo prednost, narasla je tudi do 14 točk, a na polčas odšla z le točko naskoka (52:51).

Lahko bi šel do meje 50 točk

"Jezil sem se, ko sem sedel na klopi, a soigralci so mi govorili, da bom imel še cel drugi polčas, da igram. Nato sem poskusil ostati v igri in pomagati moji ekipi do zmage. Fantje so blokirali, Dragić pa me je našel s podajami," je po tekmi povedal Green. Tudi trener sonc Jeff Hornacek je dodal, da bi Green lahko dosegel še boljši rezultat, morda kar 50 točk, če ne bi tako hitro nabral osebnih napak.

Slovenski košarkarski zvezdnik je po tekmi navdušeno tvitnil, da so se za to zmago do konca borili kot ekipa. Težko mu je sicer bilo igrati na taki nadmorski višini, zato bi potreboval nekaj počitka za novo tekmo, ki pa Phoenix čaka že danes. Denver namreč leži na okoli 1600 metrov nadmorske višine.

James po tekmi zvezd prav nič utrujen

Beno Udrih za New York Knicks vnovič ni zaigral, je pa New York gostoval v Memphisu, kjer so Grizliji zmagali z 98:93. Za Memphis je 22 točk dosegel Mike Conley, za New York pa 23 Tim Hardaway.

Vnovič so zablesteli prvaki Miami Heat, ki so se veselili zmage proti Dallas Mavericks (117:106). Odločitev o zmagovalcu je padla v zadnji četrtini, ko je v ekipi iz Floride zablestel LeBron James, ki je dosegel kar 42 točk. V vrstah Dallasa je bil z 22 koši najboljši Nemec Dirk Nowitzki.

Liga NBA, rezultati:

Indiana Pacers : Atlanta Hawks 108:98
Philadelphia 76ers : Cleveland Cavaliers 85:114
Washington Wizards : Toronto Raptors 93:103
Detroit Pistons : Charlotte Bobcats 96:108
Memphis Grizzlies : New York Knicks 98:93
Milwaukee Bucks : Orlando Magic 104:100
Dallas Mavericks : Miami Heat 106:117
Los Angeles Clippers : San Antonio Spurs 103:113
Denver Nuggets : Phoenix Suns 107:112*
Dragić (Suns) 21 točk, 14 podaj, 5 skokov in 3 ukradene žoge v 42 minutah.
* – po podaljšku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.