Dvojni šok za sinove volkulje

Foto: Žurnal24 Totti nima sreče z zdravjem.
V 34. kolu Serie A je Roma na Olimpicu le remizirala z Livornom (1:1), kar je izkoristil Inter z zmago v Torinu (1:0) in se odlepil na šest točk naskoka pred Rimljani.
Oglej si celoten članek
 

Italija, 34. kolo

Roma : Livorno 1:1
Fiorentina
: Palermo 1:0
Milan
: Reggina 5:1
Atalanta : Juventus 0:4
Cagliari :
Empoli 2:0
Catania
: Lazio 1:0
Parma : Napoli 1:2
Sampdoria
: Udinese 3:0
Siena : Genoa 0:1
Torino : Inter 0:1

Na stadionu, ki je leta 1990 gostil finale Svetovnega prvenstva, je Roma že v prvem polčasu doživela hud udarec, ko si je vezi v desnem kolenu poškodoval kapetan Francesco Totti . Ikona Rome bo tako počivala vsaj štiri mesece, po bolj realističnih ocenah pa bo desetica trikratnih italijanskih prvakov z igrišč odsotna pol leta. Po bledi nogometni predstavi v prvem polčasu, so se Romini nogometaši v nadaljevanju zbrali in po podaji Davida Pizarra je v 54. minuti zadel Mirko Vučinić . Livorno se kljub zaostanku ni predal in je uspel sedem minut pred koncem tekme izenačiti, ko je bil z močnim in natančnim poizkusom s prostega strela natančen Alessandro Diamanti . Do konca srečanja je imel Daniele De Rossi še dve priložnosti za zmagoviti zadetek, a se je vselej izkazal vratar gostov Marco Amelia . Roma je tako ostala brez dveh pomembnih točk v lovu za Interjem (78 točk), ki ima tako po zmagi v Torinu zdaj šest točk naskoka pred Rimljani. Za modro-črne je v 30. minuti edini zadetek zabil Julio Cruz.

Kaka se je izkazal na San Siru, kjer sicer Milan v letošnji sezoni ni blestel. © Reuters

 
V senci boja za naslov prvaka je Juventus na čelu z Alessandrom Del Pierom brez težav slavil v Bergamu s 4:0. Zaščitni znak stare dame je obrambo Atalante ugnal kar trikrat. Z enakim učinkom se je na srečanju med Milanom in Reggino (5:1) izkazal tudi Kaka , ki pa je dva gola zabil z 11-metrovke. Omenimo še visoko zmago Sampdorie nad Udinesejem (3:0), pri katerem je Samir Handanovič branil celotno srečanje. Že v soboto je Fiorentina z 1:0 premagala Palermo . Za vijoličaste je edini zadetek s strelom s 25-ih metrov v 29. minuti prispeval Marco Donadel . Gostje so bili najbližje izenačenju v drugem polčasu, ko je Mark Bresciano stresel vratnico. Vodilnemu dvojcu na lestvici sledi Juventus, ki je pri 67-ih točkah. V boju za Ligo prvakov je Fiorentina (59) ohranila štiri točke naskoka pred Milanom in Samdpdorio (oba po 55 točk). Udinese ostaja na sedmem mestu (51).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.