Dwan in Ivey milijon gor

Foto: Žurnal24 (Foto: pokereagles.com)
Kdo se najbolje znajde v najtežjih situacijah? Ta teden sta dokazala, da sta to Tom "durrrr" Dwan in Phil Ivey, ki sta si vsak priigrala nekaj manj kot milijon dolarjev. Preverite, kdo je največ izgubil.
Oglej si celoten članek

V tem tednu so nam fantje ponovno pokazali, kako se igra poker na najvišjem nivoju, saj skorajda niste mogli obiskati Full Tilt Pokra, medtem ko na njem ni potekal kak zelo bogat obračun med številnimi velikimi imeni. Hud ritem in bogate igre pa so ponovno razkrile, kdo se najbolje znajde v najtežjih situacijah, saj sta naravnost blestela Tom "durrrr" Dwan in Phil Ivey, ki sta si vsak priigrala nekaj manj kot milijon dolarjev.

A če sta se Američana res odrezala, tega ne moremo reči za številne njune nasprotnike, saj jih je kar nekaj končalo globoko v rdečih številkah. Tja je po dobrem začetku leta ponovno potonil Danec Gus Hansen, ki je ta teden dobil 484.456 $, še slabše pa se je odrezal NEKOTYAN, o katerem se govori, da je v resnici Rus Vladimir Schemelev, slednji je bil glavna jed številnih morskih psov, ki so ga obrali kar za 1,04 milijona dolarjev.

Dwan v enem tednu zaslužil skoraj milijon dolarjev
Tom je ponovno pokazal, zakaj je eden od kraljev spletnega pokra, saj je v enem tednu vknjižil skorajda neverjetnih 7.070 iger, kar je na najvišjem nivoju, kjer igre niso tako hitre in množične, skorajda nemogoče. Še bolj kot število iger, ki jih je odigral, pa je osupljiv njegov dobiček, saj je "durrrr" samo z igranjem na Full Tilt Pokru zaslužil kar 969.145 $!

Dwanova pot do denarja pa je bila vse prej kot lahka, saj so se mu tokrat na pot med drugim postavili tudi asi, kot so Gus Hansen, Niki Jedlicka, Cole South in Patrik Antonius, vendar Američanu nihče izmed njih ni mogel priti do živega.

Največ zanimanja je morda pritegnil njegov obračun z Iveyem, ki se je odvijal na 500 $/1.000 $ CAP PLO mizi, ki pa na koncu ni dal pravega zmagovalca, saj sta se fanta razšla skorajda z remijem. V eni od bolj zanimivih iger večera je Dwan pred flopom odprl igro z višanjem na 2.300 $, Ivey je nato povišal na 6.900 $, zaradi omejitve pa sta nato za flop vsak odštela po 20.700 $. Tu je bil prvi na vrsti Ivey, ki je svojo priložnost za stavo tudi izkoristil in tako z v igro spravil zadnjih 19.300 $ (CAP PLO igra ima na tem nivoju največji možni izkupiček 80.000 $), Dwan pa je njegovo stavo izenačil in obrnil . S svojim parom asov je bil Dwan tu še v vodstvu, a zgolj do trenutka, ko je na mizi pristala karta , ki je tehtnico prevesila na Iveyjevo stran. Zadnja skupna karta je nato zgrešila oba igralca, kar je bila voda na Iveyjev mlin, saj je tako izkupiček (80.000 $) romal v njegove roke.

Ivey sprejel vse izzive in iz njih izšel bogatejši za 931.000 $
Drugi zelo aktivni igralec je bil Phil Ivey. Slednji je sicer med tednom odigral le nekaj več kot 3.000 iger, vendar je to zadostovalo, da je nasprotnike, kot so Tom Dwan, Cole South, NEKOTYAN, Jani Vilmunen, Dan "Jungleman12" Cates in "Observer84", olajšal za slab milijon zelencev.

Največja igra, ki jo je dobil Ivey, se je odvila na 300 $/600 $ PLO mizi, kjer je bil njegov nasprotnik Cole South. V tej igri je Ivey z pred flopom višal na 2.000 $, South pa je z povišal na 6.200 $, kar je Ivey samo izenačil. Na flopu je South v igro spravil novih 8.700 $, a to ni prestrašilo Iveyja, ki je njegovo stavo še enkrat več klical. Na mizi je nato pristal , South je ponovno segel po žetonih in stavil kar 30.000 $, preden je Ivey povišal na njegov all-in, ki ga je South na koncu izenačil. Za konec je na mizi pristala le še karta , ki pa ni več spremenila razmerja moči in tako je 146.372 $ pripadlo Iveyju.

Zmagovalci in poraženci tedna
Zmagovalci:
Tom "durrrr" Dwan (+ 969.145$)
Phil Ivey (+ 931.000$)
Cole South (+ 343.742$)

Poraženca:
NEKOTYAN (- 1,04 milijona dolarjev)
Gus Hansen (- 484.456$)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.