Eastgate se vrača

Foto: Žurnal24 (Foto: Pokernews.com)
Podobno kot Michael Jordan in mnogi drugi se je še eden od velikih šampionov naše dobe odločil, da prekliče svojo upokojitev. To je zmagovalec glavnega turnirja WSOP 2008, Danec Peter Eastgate.
Oglej si celoten članek

Peter Eastgate je lani šokantno napovedal svojo upokojitev, iz katere se zdaj vrača po manj kot letu. Naj spomnimo, da je Danec junija lani povsem nepričakovano napovedal svoje slovo od sveta pokra, pri čemer je kot razlog navajal zasičenost z igro. Mnogi so takrat to njegovo slovo jemali nekako z rezervo, vendar jih je Eastgate kaj kmalu demantiral, ko je s tem, ko je dal na spletno dražbo kar svojo šampionsko zapestnico, kar nekako potegnil črto pod svojo profesionalno kariero.

A podobno kot drugi veliki šampioni je tudi Danec očitno potreboval le nekaj počitka, saj je pred dnevi na svojem blogu zapisal, da se vrača iz "penzije": "Sam resnično uživam v igranju pokra, kar zame nikoli ni bilo vprašljivo. Pri pokru ljubim tekmovalni element in vse mentalne napore, ki jih zahteva turnirska igra, vendar sem hkrati mnenja, da se mora vsakdo, poleg tega, da se razvija kot igralec, razvijati tudi kot človek. Pred časom sem dobil občutek, da se moje življenje ne pomika v pravo smer, zato sem se odločil za premor. V tem času sem moral razmisliti o tem, kaj mi v življenju res veliko pomeni (družina, prijatelji) in kako kar najbolje uravnotežiti obe polovici svojega življenja."

Kot pravi sam, pa svojega slovesa pravzaprav nikoli niti ni jemal kot upokojitev, saj je vedno vedel, da obstaja velika verjetnost vrnitve. Ob tem se je seveda hotel zahvaliti tudi svojim delodajalcem PokerStars, ki so mu tudi v tem težkem obdobju stali ob strani. Prav zato si je Danec za vrnitev izbral njihov EPT turnir, ki bo potekal v njegovem domačem Köbenhavnu. Po tem ogrevanju na domačem terenu pa bo nato Eastgate po dolgem času ponovno potoval čez lužo, kjer bo sodeloval tudi na turnirju NBC Heads Up Championship. Ob tem je še izrazil zadovoljstvo, da lahko za svoj dom imenuje kar največjo spletno poker sobo na svetu, ki mu bo z vsemi svojimi turnirji služila kot odlično vadišče, preden se ponovno zavihti v sedlo. Naj je bilo tvoje lanskoletno slovo res napoved upokojitve ali pa zgolj krajši oddih, Peter Eastgate, dobrodošel spet med nami!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.