Ecclestone ne bo računal prijavnine

Foto: Žurnal24 Bernie Ecclestone je lani dopolnil 80 let in se ločil od Slavice. (Foto: Reuters
Potem ko so zaradi nemirov v državi prireditelji prve dirke sezone formule 1 v Bahrajnu tekmovanje odpovedali, jim za neizvedeno dirko vsaj ne bo treba plačati .
Oglej si celoten članek

Kot je sporočil vodja formule 1 Bernie Ecclestone, Bahrajnu ne bo zaračunal sicer predvidne finančne obveznosti za izvedbo dirke. Ecclestone je v pogovoru za časnik Daily Telegraph dejal, da so dogodki v tej zalivski državi posledica "višje sile". Prireditelji sicer organizaciji Formula One Management, ki jo vodi Ecclestone, za izvedbe dirk plačajo po 40 milijonov dolarjev.

"To je kot potres. Takšnih dogodkov se ne da predvideti; pred mesecem dni nihče ne bi pričakoval, da se lahko zgodi kaj takega," je dejal Ecclestone in dodal, da bi bilo zaračunavanje pristojbine za dirko v teh trenutkih znamenje nelojalnosti do prirediteljev, ki so tekmovanje brez težav pripravljali od leta 2004.

Ecclestone ni izključil možnosti, da bi, če se bodo razmere umirile, dirko umestili v koledar sredi sezone, takrat pa bodo v Bahrajnu seveda morali tudi plačati svoj del obveznosti. Dirko v Bahrajnu, predvideno za 13. marec, so zaradi protivladnih protestov, ki so zahtevali tudi smrtne žrtve, dokončno odpovedali v ponedeljek. Prvič v zgodovini dirkanja formule 1 se je zgodilo, da so morali prireditelji uvodno dirko sezone odpovedati oziroma jo zaradi kakršnegakoli razloga prestaviti. Sezona formule 1 se bo letos tako začela z dirko 27. marca v Melbournu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.