Ecclestone: Nisi dober za moj posel

Foto: EPA
Foto: EPA
Prvi mož formule ena Bernie Ecclestone je v skupnem intervjuju z Nicom Rosbergom dejal, da je Lewis Hamilton donosnejši od svojega moštvenega kolega.
Oglej si celoten članek

''F1 Supremo'' vtraja pri svoji oceni, da je Lewis Hamilton najboljši svetovni prvak, ki si ga formula ena lahko zaželi.

''Splošno gledano je Lewis najboljši prvak po dolgem, dolgem času,'' je povedal Ecclestone. ''Udeležuje se vseh različnih dogodkov: rdeča preproga, modna industrija, glasba, itd. To ni njegova ali Rosbergova krivda. Imata različni osebnosti. Nico ne išče žarometov, kot to počne Lewis. Lewis bi bil rad slaven,'' je dodal britanski mogotec.

Na vprašanje, ali razume, kaj želi povedati Ecclestone, je Rosberg odvrnil: ''Seveda razumem. Bernie je lastnik komercialnih pravic. Bolj kot je svetovni prvak viden, bolje zanj. Tudi jaz razmišljam o našem športu in želim dodati svoj doprinos, vendar na svojevrsten način. Sem Nico, ne Lewis.''

''Naj povem takole. Vesel sem, da imamo nekoga, kot je Lewis. Jaz ne bi mogel biti kot Lewis. Ne maram zlatega nakita,'' se je vmešal Ecclestone. Na vprašanje, s kom bi se raje srečal v dvigalu, pa je odvrnil: ''Z obema. Mislim, da bi se z Nicom lažje pogovarjal, saj Lewisa zanimajo stvari, ki so meni povsem tuje.''

''Če govorimo o F1, sem velik Lewisov navijač, ker je boljši promotor našega športa. Če gledam s poslovnega vidika - žal mi je Nico, da moram to reči - vendar nisi tako dober za moj posel,'' je dejal Ecclestone. Nemec se je odzval: ''Počakaj, to je težka odločitev.'' 

''Nemški navijači niso na tvoji strani, na žalost. Odpoved VN Nemčije priča o tem, da je Nemčija slab trg za F1. Lewis je v Veliki Britaniji junak. Britanci ljubijo F1. Sebastian prav tako ne dela veliko za F1. Ljudje ga komaj prepoznajo,'' se Ecclestonovi kritiki ni mogel izogniti niti štirikratni svetovni prvak.

''Tudi šefi ekipi bi morali postati bolj vidni. Totu Wolffu slecite Mercedesovo majico in ga pošljite po cesti. Nihče ga ne bo prepoznal,'' je zaključil ''F1 Supremo''.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.