Eckhoffova do premierne zmage v zasledovanju

Foto: Epa Tiril Eckhoff.
Foto: Epa Tiril Eckhoff.
Biatlonke so se v Hochfilznu merile v zasledovanju.
Oglej si celoten članek

Norvežanka Tiril Eckhoff si je na današnji tekmi biatlonskega svetovnega pokala v avstrijskem Hochfilznu priborila prvo zmago v karieri v zasledovanju. Ključ do zmage je bilo brezhibno streljanje. Ob Norvežanki je vseh 20 tarč zadela le še Rusinja Tamara Voronina, ki je napredovala s 60. na 36. mesto. Slovenskih biatlonk ni bilo na startu.

Eckhoffova je bila v petkovem sprintu šele osma, danes pa je na vsakem strelskem mestu pridobila malenkost in se na koncu veselila zmage 25,8 sekunde pred Švedinjo Hanno Oeberg, ki je morala v kazenski krog dvakrat, dodatnih 14 sekund pa je zaostala druga Norvežanka Ingrid Tandrevold, ki je zgrešila eno tarčo.

Devetindvajsetletna Eckhoffova je v karieri zdaj pri sedmih zmagah. Najuspešnejša je v sprintu, kjer je slavila štirikrat, po enkrat pa v zasledovanju, na individualni tekmi in v tekmi s skupinskim startom.

Petkova zmagovalka Italijanka Dorothea Wierer si je privoščila kar pet napak na strelišču, kljub temu pa je s hitrim tekom prišla do devetega mesta in obdržala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Biatlon Fak z izjemno predstavo za las ob stopničke, Bauer diskvalificiran

Izidi:

 1. Tiril Eckhoff (Nor)          29:14,6/0
 2. Hanna Oeberg (Šve)            + 25,8/2
 3. Ingrid Tandrevbold (Nor)        39,7/1
 4. Justine Braisaz (Fra)           47,9/2
 6. Paulina Fialkova (Slk)        1:02,9/2

Vrstni red v svetovnem pokalu:
 1. Daniela Wierer (Ita)          188 točk
 2. Ingrid Tandrevold (Nor)       161
 3. Hanna Oeberg (Šve)            155
 4. Marte Olsbu Roiseland (Nor)   136
 5. Julia Simon (Fra)             123
 6. Justine Braisaz (Fra)         119
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.