Eden najboljših v zgodovini izgublja bitko za življenje

Foto: EPA gerd müller
Sloviti napadalec je hudo bolan.
Oglej si celoten članek

Legendarni Gerd Müller, eden najboljših napdalcev na svetu in eden najboljših nemških nogometašev v zgodovini, trpi za hudo obliko demence, njegovo stanje pa je kritično.

"Skoraj 24 ur na dan preživi v postelji, le redko je buden in počasi tone na drugo stran življenja," je v pogovoru za Bild izjavila Uschi Müller, soproga nekdanjega zvezdnika.

Müller je na svetovnem prvenstvu 1970, ko je Zahodna Nemčija osvojila tretje mesto, bil najboljši strelec z desetimi zadetki, istega leta pa je osvojil tudi preestižno zlato žogo za najboljšega nogometaša. Z elfom je dve leti kasneje postal evropski prvak, v finalu pa je dosegel dva gola. Na mundialu 1974 je sledil še svetovni naslov, v finalu je zabil odločilni zadetek za 2:1 in zmago proti Nizozemski, ki jo je na zelenici vodil Johan Cruyff. Z Bayernom je trikrat zapored postal evropski klubski prvak.

"Po njegovi zaslugi je Bayern München dosegel mednarodno raven na kateri igra še zdaj. V mojih očeh je najpomembnejši nogometaš v zgodovini Bayerna. Prepričan sem, da bodo ljudje še čez 100 let govorili o Gerdu Müllerju," je izjavil njegov nekdanji soigralec Franz Beckenbauer.

Der Bomber je za Bayern igral v letih 1965-1979, na 453 ligaških tekmah pa je dosegel kar 398 golov. V izbrani vrsti Nemčije je zbral 62 nastopov in 68 zadetkov, še vedno je drugi najboljši strelec elfa. Z 71 goli na 137 tekmah ga je prehitel Miroslav Klose.

 Müllerjev moštveni kolega je bil nekaj časa tudi legendarni slovenski vezist Brane Oblak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.