Eden največjih kolesarskih zvezdnikov ostaja brez Olimpijskih iger

Foto: EPA
Foto: EPA
Sagana zaradi operacije kolena ne bo v Tokio.
Oglej si celoten članek

Slovaški kolesarski zvezdnik Peter Sagan, ki so mu v ponedeljek uspešno operirali koleno, je odpovedal olimpijski nastop v Tokiu, je danes sporočil slovaški olimpijski komite.

Trikratni svetovni prvak je poseg v Monaku v ponedeljek sicer dobro prestal in namerava kmalu spet začeti trenirati, a bo vendarle moral izpustiti bližnje olimpijske igre na Japonskem.

Foto: EPA Peter Sagan

Sagan je zaradi poškodbe moral predčasno končati letošnjo dirko po Franciji, potem ko se je zaradi težav s kolenom odpovedal nastop pred 12. etapo. Za operacijo pa so se v njegovi ekipi odločili, ker je imel 31-letni Sagan po padcu v tretji etapi kljub zdravniški oskrbi kolena vse večje težave.

"Po umiku z dirke po Franciji je šel Peter Sagan na operativni poseg. Poškodba ni prizadela sklepa, toda operacija in posledično okrevanje pomenita, da Sagan ne bo mogel potovati v Tokio," so sporočili iz slovaškega olimpijskega komiteja.

Sagan na OI sicer ni tako uspešen kot na SP, kjer ima tri naslove prvaka: v Londonu 2012 je bil 34. na cestni dirki, leta 2016 v Riu pa se je preizkusil še v gorskem kolesarstvu in v krosu zasedel 35. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.