Eden največjih kuje načrt za vrnitev

Foto: EPA
Foto: EPA
Rekorder po številu zmag na tekmah za svetovni pokal Gregor Schlierenzauer je začel s pripravami za vrnitev med skakalno elito.
Oglej si celoten članek

Gregor Schlierenzauer, zmagovalec 53. tekem za svetovni pokal, je okreval po operaciji kolena in se po poročanju naših severnih sosedov mudi v Hinzenbachu, kjer se pripravlja za vrnitev v svet smučarskih skokov. 

Avstrijski šampion, ki je v karieri osvojil dva velika kristalna globusa, ima za seboj težavno obdobje, v katerem se je srečeval s pomanjkanjem motivacije, piko na i pa je dodala poškodba med rekreativnim smučanjem v Kanadi, zaradi katere je moral na operacijo in posledično več mesecev posvetil rehabilitaciji.

Avstrijski mediji poročajo, da Schlierenzauer skače v Hinzenbachu, vendar o njegovem treningu javnosti niso obvestili, saj želijo prej preveriti, kako se bo odzvalo koleno.

Novico je za tamkajšnje novinarje potrdil predstavnik za odnose z mediji Florian Kotlaba.

''Skrivni treningi v Hinzebachu,'' je novico o vrnitvi enega najboljših vseh časov naslovil spletni portal Sportnet.at. Pri tem mu pomaga nekdanji smučarski skakalec Hubert Neuper, ki je za časa aktivne kariere utrpel podobno poškodbo.

'Schlieri' naj bi se v svetovni pokal vrnil na začetku prihodnje sezone, obstaja pa tudi možnost, da bi se kolegom pridružil že letos. Novico naj bi sporočil na ponedeljkovi tiskovni konferenci.

Med njegovimi glavnimi cilji bodo nedvomno olimpijske igre v Pjongčangu (2018), kjer bo napadal prvo posamično olimpijsko zlato. ''Gregor je spet motiviran in se namerava posvetiti smučarskim skokom,'' je potrdil predsednik avstrijske smučarske zveze Peter Schröcksnadel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.