Eden največjih NBA zvezdnikov razmišlja o selitvi v Evropo!

Foto: Epa
Foto: Epa
Legendarni košarkar bi rad zaključil kariero v svojem matičnem klubu.
Oglej si celoten članek

Legendarni španski košarkar Pau Gasol je izjavil, da si želi odigrati še eno klubsko sezono ter nato zastopati Španijo na Olimpijskih igrah leta 2021, preden zaključi svojo izjemno kariero.

40-letnik je brez kluba vse od novembra, ko so mu Portland Trail Blazers prekinili pogodbo, ne da bi zanje sploh odigral kakšno tekmo.

Gasol je namreč za ekipo iz Oregona podpisal poleti, a je še iz prejšnje sezone vlekel neugodno poškodbo, zaradi katere ni nikoli zaigral za Stezosledce, prav tako pa je moral izpustiti zadnjo reprezentančno akcijo, ko je Španija postala svetovni prvak.

Foto: Epa Pau Gasol

"Če bo stopalo izdržalo, nameravam odigrati še eno sezono, pa naj bo to v NBA ligi, ali Evropi. Atraktivno bi bilo zadnjo sezono odigrati za ekipo Los Angeles Lakers, prav tako pa bi bilo atraktivno vse skupaj končati v Barceloni," je o svoji prihodnosti spregovoril eden najboljših evropskih košarkarjev vseh časov.

Gasol je sicer kariero začel pri svoji matični Barceloni, a je za člansko selekcijo nastopal vsega tri leta, preden so njegov potencial opazili ogledniki iz Amerike. Leta 2001 je bil izbran kot tretji na naboru s strani ekipe Atlanta Hawks, ki pa ga je poslala k ekipi Memphis Grizzlies.

Foto: Profimedia Pau Gasol

Tekom igranja v NBA je poleg Memphisovega oblekel še dres ekip Los Angeles Lakers, Chicago Bulls, San Antonio Spurs ter Milwaukee Bucks. Z Jezerniki je osvojil dva šampionska prstana, 6-krat je bil član All-Star tekme, medtem ko je bil dvakrat uvrščen v drugo in dvakrat v tretjo postavo lige. Leta 2001 je kot prvi Evropejec prejel nagrado za Novinca leta. Večkrat je bil izbran za najboljšega evropskega košarkarja leta.

Odlične rezultate je beležil tudi s svojo špansko reprezentanco, s katero je osvojil dva olimpijska srebra ter en bron, leta 2006 je postal svetovni prvak ter bil imenovan za MVP-ja prvenstva, medtem ko je na Eurobasketih zbral tri zlate, dve srebrni ter dve bronasti medalji. Je dvakratni MVP evropskih prvenstev ter najboljši strelec v zgodovini tega tekmovanja. Resnično fantastična kariera, ki pa se počasi bliža koncu...

Foto: Profimedia Pau Gasol

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.