Eden največjih vseh časov: "Liga še ni videla takšnega igralca ..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dallas je z odliko opravil prvi del naloge, saj Luko veže s klubom pogodba še naslednjih šest let. Zdaj morajo okoli njega le zbrati prave figure, pravi eden najboljših košarkarjev vseh časov, Isiah Thomas.
Oglej si celoten članek

V ligi NBA je še vedno ena izmed glavnih tematik nova zgodovinska pogodba, ki jo je pred enim tednom s svojo ekipo Dallas Mavericks podpisal Luka Dončić.

Nobenemu igralcu v zgodovini lige namreč do sedaj še ni uspelo, da bi svojo prvotno pogodbo ("rookie contract") z ekipo podaljšal z maksimalno pogodbo (supermax extension), ki mu jo ekipa lahko ponudi.

Luka si je tako zagotovil, da mu bo po naslednjem poletju, ko mu preteče prva pogodba, v naslednjih petih letih Dallas izplačal kar astronomskih 207 milijonov dolarjev.

Foto: Twitter Luka Dončić

Nekateri (redki) so mnenja, da si takšne pogodbe ne zasluži, medtem ko je večina strokovnjakov in navijačev navdušena nad potezo uprave Dallasa, ki je tako enega najboljših košarkarjev lige za svojo ekipo prikovala še za naslednjih šest let.

Nad potezo Maverickov je bil navdušen tudi nekdaj izjemni NBA igralec Isiah Thomas, ki pa ekipo iz Dallasa opozarja, da delo še ni končano. Zdaj je čas, da svojega najboljšega igralca obdajo s košarkarji, ki mu bodo omogočili doseči ves potencial.

"Mislim, da je resnično edinstven igralec. Najti morate prave delce, ki bodo pasali okoli njega. Liga še ni videla takšnega igralca, kot je on, kar se tiče talenta, kar se tiče vsestranskosti. Ž žogo zna vse, pobira skoke, obenem pa nadzira žogo na podoben način, kot je to James Harden počel v Houstonu. In Houston je prišel zelo blizu finala, a je na koncu vedno zatajil. Bil je v finalu Zahoda, ampak mu ni uspelo priti preko zadnje ovire. Luka bo imel enak vpliv v Dallasu, kot ga je imel Harden, zanimivo pa bo videti tekom naslednjih let, če lahko okoli njega zberejo prave figure," je Thomas pokomentiral situacijo v Dallasu.

Foto: Epa isiah thomas

Isiah Thomas sicer velja za enega največjih košarkarjev vseh časov. Član Hiše slavnih je celotno kariero preživel pri ekipi Detroit Pistons, katero je popeljal do dveh šampionskih prstanov (bil je tudi razglašen za MVP-ja finala).

12-krat je nastopil na tekmi vseh zvezd ter dvakrat na njej bil imenovan za najboljšega igralca. Na koncu sezone je bil trikrat uvrščen v najboljšo in dvakrat v drugo najboljšo peterko lige.

Luka je lahko resnično ponosen, ko sliši pohvale na svoj račun od takšne legende, kot je Thomas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.