Eden največjih zvezdnikov bo zaigral na EP

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
EuroBasket močnejši za zveneče ime.
Oglej si celoten članek

Giannis Antetokounmpo, najkoristnejši igralec lige NBA v letih 2019 in 2020, bo najverjetneje zaigral na evropskem prvenstvu, ki bo na sporedu od 1. do 18. septembra. Zvezdnik je grške navijače razveselil z objavo na socialnih omrežjih, kjer je ob grški zastavi zapisal besedo kmalu.

Grška košarkarska zveza, ki z zdaj 27-letnim Antetokounmpom sicer še ni osvojila kolajne na velikih tekmovanjih, prihoda svojega največjega aduta uradno še ni potrdila. Nazadje je Giannis svojo državo zastopal pred tremi leti na svetovnem prvenstvu, ki je potekalo na Kitajskem. Skupnoi je Antetokounmpo doslej v grškem dresu  zbral 49 nastopov.

Antetokounmpo bi lahko za Grčijo nastopil že v avgustovskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ko se bodo Grki pomerili s Srbijo in Bolgarijo.

Na EuroBasketu bo grška izbrana vrsta zaigrala v skupini C, kjer so njene tekmice Italija, ta bo ena izmed gostiteljic v skupinskem delu EP, Hrvaška, Estonija, Ukrajina in Velika Britanija. Tekme v Milanu bodo potekale od 2. do 8. septembra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.