Eden od nosilcev pozitiven na covid-19, že umaknjen s turnirja

Foto: Epa Benoît Paire.
Foto: Epa Benoît Paire.
Prireditelji so okuženega igralca umaknili iz žreba in že našli zamenjavo zanj.
Oglej si celoten članek

Vodstvo odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku je sporočilo, da se je neimenovani igralec zaradi okužbe z novim koronavirusom odpovedal nastopu. Ime pa so že razkrili Francozi, po poročanju časnika L'Equipe gre za 17. nosilca Benoîta Paireja.

Igralcu, ki ima asimptomatično obliko okužbe, so prireditelji svetovali, naj se drži pravil v primeru okužbe ter za vsaj deset dni odide v karanteno. Obenem so začeli preiskovati njegove morebitne tesne stike, da bi lahko s testiranji ugotovili, ali je morda okužen še kdo.

Zaradi zahtev ameriške zakonodaje prireditelji sicer ne smejo razkriti imen okuženih igralcev.

Paire, trenutno 22. igralec lestvice ATP, bi se moral v prvem krogu US Opna pomeriti s 108. igralcem sveta Poljakom Kamilom Majchrzakom.

Prireditelji pa so danes popoldne že umaknili Francoza iz žreba za glavni turnir, ne njegovo mesto so postavili s 149. igralca Španca Marcela Granollersa.

Nestrinjanje Nadal in Federer okarala Đokovića, on se ne da

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.