Eden ostaja, drugi se poslavlja, tretji upa

Foto: Epa Vince Carter se še ne bo upokojil.
Foto: Epa Vince Carter se še ne bo upokojil.
Ekipe v najmočnejši košarkarski ligi na svetu sestavljajo igralski mozaik za prihajajočo sezono.
Oglej si celoten članek

41-letni Vince Carter bo nadaljeval košarkarsko kariero v ligi NBA. V minuli sezoni član Sacramenta, njegovo povprečje je znašalo 5,4 točke, 2,6 skoka in 1,2 podaji na tekmo, bo v novi sezoni igral za Atlanto. Carter je pred selitvijo v olimpijsko mesto igral za Toronto, New Jersey, Orlando, Phoenix, Dallas in Memphis.

Dončić nedosegljiv Nesterović: Dončić bo moral hitro odrasti

Za Carterja bo to 21. sezona v ligi NBA, v tem segmentu se je izenačil s Kevinom Garnettom, Dirkom Nowitzkijem, Robertom Parishom in Kevinom Willisom.

Carter je največje sledi pustil pri Torontu, zaradi izjemnih telesnih sposobnostih so ga tedaj poimenovali kar "Air Canada". V svoji krstni sezoni je bil izbran za najboljšega novinca v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, osemkrat je nastopil tudi na tekmah zvezdnikov lige NBA. Z ameriško reprezentanco je osvojil odličje zlatega leska na poletnih olimpijskih igrah v avstralskem Sydneyju leta 2000.

West v pokoj z dvema prstanoma

Foto: Epa David West

Ameriški košarkar moštva Golden State Warriors David West je sporočil, da se po 15 sezonah igranja v najmočnejši košarkarski ligi na svetu poslavlja od nje.

Osemintridesetletni košarkar, ki je zadnji dve sezoni z Golden Statom igral v finalu lige NBA, je svojo odločitev sporočil preko zapisa na socialnem omrežju. "Imel sem srečo, da so se mi uresničile otroške sanje o igranju v ligi NBA. Po 15 sezonah sem se odločil, da zaključim z igranjem košarke," je zapisal West.

West je v karieri igral tudi za New Orleans, Indiano in San Antonio. V povprečju je dosegel 13,6 točke in 6,4 skoka na tekmo.

Bosh še ni obupal

Foto: Epa Chris Bosh

Ameriški košarkar Chris Bosh, ki je leta 2016 zaradi zdravstvenih težav prekinil svojo kariero, še vedno upa, da bo lahko nadaljeval kariero profesionalnega košarkarja v ligi NBA. Po 9. februarju 2016 se zaradi motenj v krvnem obtoku 34-letni košarkar ni več pojavil na igrišču.

"Še vedno upam, da bom premagal težave in nekaj dosegel. Veselim se izziva, vem, da sem še vedno sposoben igrati košarko in pomagati ekipi z meti za tri točke in v obrambi," je povedal dvakratni zmagovalec lige NBA za spletno stran Yahoo Sports. "Če se do februarja ne bo nič zgodilo, nisem neumen," je dodal.

Miami, kjer je igral po letu 2010, je z njim prekinil pogodbo, za kar bo Boshu v dveh letih izplačal okoli 44,6 milijona evrov. Se je pa Bosh v intervjuju pošalil, da bi se lahko pridružil klubu Los Angeles Lakers, kjer igra njegov nekdanji soigralec pri Miamiju LeBron James. "To bi bil šov Lakersov + šov starcev," je pojasnil.

Bosh je skupaj z Dwaynom Wadom in LeBronom Jamesom tvoril enega najboljših "Big Three" v zgodovini lige NBA. Miamiju so priigrali štiri zaporedna finala med leti 2011 in 2014 ter osvojili šampionski prstan v letih 2012 in 2013.

Amerika Revolucija v NBA: Obetajo se spremembe pravil

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.