Eickhorn debitiral s porazom

Foto: Žurnal24 Bayer - Schalke 2:0 Foto: Žurnal24 Ze Roberto Foto: Žurnal24 Ze Roberto Foto: Žurnal24 Mladen Petrić in Michael Rensing Foto: Žurnal24 Ruud van Nistelrooy Foto: Žurnal24 Köln, Novaković,. Brečko in soigralci, ob minuti molka v spomin na žrte tragedij Foto: Žurnal24 Gojko Kačar Foto: Žurnal24 Kevin Grosskreutz Foto: Žurnal24 Sven Bender Nuri Sahin Lewis Holtby Foto: Žurnal24 Elkin Soto Jaramillo Mario Goetze Gotze Götze Foto: Žurnal24 Mats Hummels Sven Bender Neven Subotic Subotić gol zadetek veselje proslavljanje Foto: Žurnal24 Juergen Jurgen Jürgen Klopp Foto: Žurnal24 Michael Ballack bo moral kar globoko seči v žep. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Bayer - Schalke 2:0 Foto: Žurnal24 Bayer - Schalke 2:0 Foto: Žurnal24 Bayer - Schalke 2:0 Foto: Žurnal24 Bayer - Schalke 2:0
Na derbiju 27. kola Bundeslige so nogometaši Bayerja premagali Schalke 04, pri katerem je na klopi debitiral Josef Eichkorn. Lekarnarji so se z zmago vodilni Borussii približali na vsega sedem točk.
Oglej si celoten članek
Zimzeleni Ze Roberto (Hamburg) je s 330. tekmo v Nemčiji izenačil rekord Bosanca Sergeja Barbareza (največ tekem v prvi Bundesligi kakega tujega igralca). Dal je tudi en gol. Poglejte ga v galeriji.

Debi Eickhorna, ki je pred dnevi zamenjal odpuščenega Felixa Magatha, se je končal klavrno. Schalke, ki se je sicer prebil v četrtfinale Lige prvakov, je tokrat moral priznati premoč na gostovanju pri Bayerju. Lekarnarji so slavili z 2:0. Prvi gol za domače je v 19. minuti dosegel Eren Derdiyok, ki je po podaji Michaela Ballacka z desnico premagal Schalkejevega čuvaja mreže Manuela Neuerja. Z avtogolom Christopha Metzelderja, ki je z glavo žogo po "podaji" Reanata Augusta poslal za hrbet Neuerja,je v 28. minuti tekme prednost Bayerja zrasla na 2:0. Rudarji, ki so v nadaljevanju pokazali nekoliko boljšo igro, pa niso uspeli priti niti do častnega zadetka. Bayer se je z nedeljsko zmago približal vodilni Borussii iz Dortmunda na vsega sedem točk zaostanka.

Köln izgubil kar z 2:6
Tekmo na Imtech Areni so bolj podjetno začeli domači, potem ko je imel Ruud van Nistelrooy prvi strel na gol že v peti minuti. Ofenziva Hamburga se je nadaljevala in Mladen Petrić je vratarja Michaela Rensinga prvič premagal v 11. minuti. Po desni strani je prodrl Anis Ben-Hatira in poslal predložek v kazenski prostor. Rensing je sprva žogo sicer odbil, a le na nogo Petriću. Milivoje Novaković v uvodnih 20 minut ni bil viden, ko pa je le dobil uporabno žogo, je bil v prepovedanem položaju (22. minuta). Za razliko od slovenskega napadalca je bil super razpoložen hrvaški pri domačem HSV. V 25. minuti je Petrić dobil žogo na glavo in le za nekaj 10 centimetrov streljal prek gola Kölna. Šest minut kasneje pa je bilo res že 2:0. Branilci Kölna so izgubili žogo, dobil jo je Ben-Hatira in neubranljivo streljal s 17 metrov. V 38. minuti je bilo že 3:0! In spet je udaril Petrić, potem ko je do njega žogo spravil Van Nistelrooy. Rensing je bil ob strelu s 13 metrov nemočen. Glavna težava je bila obramba Kölna (poveljuje ji Mišo Brečko), ni bila na nivoju prve Bundeslige. Tako je Petrić s svojim tretjim golom v 43. minuti postavil rezultat polčasa 4:0.

Franck Ribery je v 88. minuti rešil Bayern, ki tako z zmago 2:1 nad Freiburgom ostaja v igri za Ligo prvakov.

Pred Kölnom je bila v drugem polčasu misija nemogoče, a začeli so dobro. V 50. minuti je Mato Jajalo preigral zadnjega v obrambi Hamburga, Heika Westermanna, in poslal žogo v bližnji kot vratarja Franka Rosta (4:1). Veselje gostov ni trajalo dolgo, saj je že v naslednjem napadu po podaji Eljera Elie žogo na glavo dobil Srb Gojko Kačar in Rensing je bil petič premagan (5:1). In Novaković? V uvodu v drugi polčas je porumenel. Kmalu zatem je bil čas za šesti gol domačih. Petrić je priigral enajstmetrovko in Ze Roberto je na svoji 330. tekmi v Bundesligi (rekord za tujega nogometaša v Nemčiji) zabil za 6:1. Golijado je nadaljeval Lukas Podolski, ki se je v sprintu otresel Kačarja in v 62. minuti zadel za 6:2. V nadaljevanju je tempo igre padel in tako je ostalo pri katastrofi Kölna (6:2).

Zapravljivi Dortmund plačal proti Mainzu
27. kolo bo pomembno tudi za ekipe z vrha razpredelnice. Drugouvrščeni Bayer iz Leverkusna igra proti Magathovemu nekdanjemu klubu Schalkeju. Vodilni Dortmund, ki je pred tednom dni doživel enega redkih spodrsljajev letos, pa je proti presenečenju sezone Mainzu že dan prej le remiziral (1:1).

Domači so hitro povedli, ko je Mats Hummels preusmeril prosti strel, vratar gostov pa je žogo uspel potisniti le v okvir vrat, žoga pa se je nato odbila prek golove črte. Rudarji bi lahko že v prvem polčasu razrešili dvome o zmagovalcu, toda Nuri Sahin je potrdil sloves enega najbolj nezanesljivih izvajalcev strelov z bele točke. Dortmund je na koncu plačal za zapravljivost, ko je mladi hrvaški reprezentant Petar Slišković (ni v sorodu z legendo Hajduka) zadel za točko.

Lestvica:
1. Dortmund 62 točk
2. Bayer 55
3. Hannover 50
4. Bayern 48
5. Mainz 44
6. Nürnberg 42
...
10. Schalke 33
11. Köln 32
12. Werder 32
...
16. St. Pauli 28
17. Wolfsburg 27
18. Borrusia M. 23

Nemška liga, 27. kolo:

Borussia (M) : Kaiserslautern 0:1 (0:0)
Bailly (61/ag)

Hamburger SV : Köln 6:2 (4:0)
Petrić (11, 38, 43), Ben-Hatira (31), Kačar (51), ze Roberto (57/11-m); Jajalo (50), Podolski (62)
Brečko je odigral celotne srečanje, Novakovič (rumeni karton) do 81. minute

Eintracht : St. Pauli 2:1 (1:1)
Gekas (34/11-m, 77); Takyi (41)

Freiburg : Bayern München 1:2 (1:1)
Cisse (17); Gomez (9), Ribery (88)

Hannover : Hoffenheim 2:0 (1:0)
Ya (38), Abdellaoue (53)

Nürnberg : Werder Bremen 1:3 (1:1)
Gündogan (30); Wagner (26/11-m, 89/11-m), Pizarro (50)
RK: Chandler (Nürnberg)

Borussia Dortmund : Mainz 1:1 (1:0)
Hummels (8); Slišković (89)
Sahin (Dortmund) je v 19. minuti zapravil enajstmetrovko.

Bayer Leverkusen : Schalke 2:0 (2:0)
Derdiyok (19), Metzelder (28/a.g.)

Stuttgart : Wolfsburg 1:1 (0:1)
Niedermaier (90); Grafite (40)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.