Ekipa prodana za dve milijardi

Foto: Profimedia
Moštvo iz Teksasa ima novega lastnika.
Oglej si celoten članek

Moštvo Houston Rockets je v torek odkupil milijarder Tilman Fertitta, čeprav znesek uradno ni prišel v javnost, pa so nekateri ameriški mediji izbrskali številko 1,85 milijarde evrov (2,2 milijardi dolarjev).

Doslej naj bi rekordno vsoto pri prodaji dosegli pri ekipi Los Angeles Clippers, ko jo je leta 2014 kupil nekdanji šef Microsofta Steve Ballmer za dve milijardi dolarjev.

Po poročanju gospodarske revije Forbes, je vrednost igralcev v ekipi Houston Rockets ocenjena na 1,65 milijarde dolarjev. Fertitta, ki si lasti skupino restavracij in hotelov, pa je Rakete želel kupiti že leta 1993, a ga je takrat za štiri milijone večjo ponudbo prehitel zdaj že nekdanji lastnik Leslie Alexander. Ta je julija objavil, da želi ekipo, zbrano okrog zvezdnika Jamesa Hardna, prodati.

Ekipa se je pred začetkom sezone okrepila s Chrisom Paulom in šteje v prihajajoči sezoni med favorite za visoke uvrstitve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.