Eksotični Ferci pošteno prestrašili Slovence, tako se je končalo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Evropsko prvenstvo v rokometu: uspešen začetek Slovenije, ki pa je dolgo trla odpor Ferskih otokov.
Oglej si celoten članek

Slovenska moška rokometna reprezentanca je uspešno začela nastope na evropskem prvenstvu v Nemčiji. V prvem krogu skupine D je v Berlinu z 32:29 (13:13) premagala Ferske otoke in zabeležila pomembni točki v boju za napredovanje v drugi del tekmovanja. Drugi dvoboj v skupini D bosta ob 20.30 odigrali izbrani vrsti Norveške in Poljske.

Večji del večera tesen obračun v Mercedes-Benz Areni, ki so jo zasedli predvsem ferski navijači ob debiju njihove reprezentance, so Slovenci odločili v drugem polčasu, ko so prevladale izkušnje z velikih tekmovanj ter daljša klop.

Najboljši strelec pri Slovencih je bil z osmimi goli Aleks Vlah, sedem jih je dosegel Miha Zarabec. Pri Fercih je devet golov dosegel Elias a Skipagoetu.

Varovance selektorja Uroša Zormana v soboto čaka obračun s Poljsko (18.00), v ponedeljek pa za konec prvega skupinskega dela še proti Norveški (20.30).

V drugi del napredujeta najboljši dve reprezentanci, skupina D pa se bo v Hamburgu križala še s skupinama E in F.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.