Ekstremna kazen za grešnika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Bivši svetovni prvak je bil strogo kaznovan.
Oglej si celoten članek

Rus Sergej Bakulin, nekdanji svetovni prvak v hitri hoji na 50 km, si je zaradi nepravilnosti v biološkem potnem listu prislužil osem let suspenza. Tako dolgo kazen je prejel, ker je to že njegov drugi dopinški prekršek, je danes sporočila komisija za integriteto športnikov (AIU) pri Mednarodni atletski zvezi (IAAF).

Bakulin je bil prvič zaradi nepravilnosti v biološkem potnem listu suspendiran že januarja 2015, ko ga je kaznovala matična zveza, mednarodno športno razsodišče v Lozani (Cas) pa mu je odvzelo svetovni naslov iz leta 2011 ter šesto mesto z olimpijskih iger 2012 v Londonu, oboje v hitri hoji na 50 km.

Na tekmovališča se je vrnil leta 2016, a je lahko po suspenzu ruske atletske zveze, ki jo je v obsežnem dopinškem škandalu kaznovala Mednarodna atletska zveza IAAF, nastopal le na domačih tekmovanjih. Bakulin namreč ni imel statusa "nevtralnega športnika", ki bi lahko nastopal na mednarodnih tekmovanjih.

Zdaj je zaradi novega dopinškega prekrška prejel osem let prepovedi nastopanja - do aprila 2027. Glede na to, da ima Bakulin 32 let, to bržkone zanj pomeni že konec kariere. Seveda pa ima ruski atlet še možnost, da se na izrečeno kazen naknadno pritoži na Cas.

Velika čast Slovenski rekorder dobil prav posebno povabilo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.