Elektra spet na vrhu, lokalni derbi Šentjurju

Foto: ABA
Foto: ABA
Košarkarji Maribor Messerja so v 6. kolu košarkarske lige Telemach pripravili veliko presenečenje in na domačem parketu premagali Zlatorog Laško (71:68). Na drugi sredini tekmi je domžalski Helios premagal LTH Castings Mercator (68:53). Elektra se je po zmagi nad Parklji spet zavihtela na vrh lestvice (85:55).
Oglej si celoten članek

Izbranci domačega stratega Slobodana Rmuša so priredili prvovrstno presenečenje in gostom iz Laškega prizadejali prvi poraz v tej sezoni v državnem prvenstvu, sami pa so dosegli drugo zmago v ligi Telemach.

Gostje so si pred zadnjimi desetimi minutami priigrali kar lepo zalogo v točkah, a se Mariborčani niso predali, zadnjo četrtino so odprli z delnim izidom 11:0 in vodstvom 60:57. Negotov in ogorčen boj se je odvijal do zadnjega zvoka sirene, gostiteljem pa je šlo na roko tudi dejstvo, da gosti v zadnji poltretji minuti sploh niso dosegli nobene točke.

V domači ekipi sta bila najbolj razpoložena Saša Mučič in Bojan Jovanovič. Prvi je 17 točkam dodal še sedem skokov, drugi pa 15 točkam še šest podaj. Pri Zlatorogu se je najbolj izkazal Vladimir Panić s 17 točkami, gostujoči center Jure Škifič pa je desetim točkam dodal še devet skokov. Zlatorog se bo v naslednjem krogu na domačem igrišču pomeril z Elektro Šoštanj (22. november), Maribor Messer pa bo gostoval pri Geoplin Slovanu (25. november).

Helios petič zapored

Domžalčani so dosegli peto zaporedno zmago v državnem prvenstvu, njihova zadnja žrtev pa so bili tekmeci iz Škofje Loke. Gostitelji so se le v prvi četrtini dokaj enakovredno kosali s favoriziranimi gosti, v nadaljevanju pa je prevladala daljša klop in večje število razpoloženih igralcev Heliosa, čeravno je njihov strateg Zmago Sagadin nekoliko prihranil svoje varovance za napornejše dvoboje v regionalni ligi ABA.

Najbolj učinkovit igralec dvoboja je bil Domžalčan Klemen Prepelič, ki je 19 točkam dodal še sedem skokov, njegova soigralca Miljan Marković in Drago Pašalić pa sta vsak dodala po deset točk. V domači ekipi se je izkazal Tomo Čajić s 14 točkami, Erjon Kastrati pa je prispeval dve manj. Helios se bo v naslednjem krogu na domačem igrišču pomeril z Rogaško Crystal (23. november), LTH Castings Mercator pa bo gostoval pri Šentjurju (26. november).

Lokalni derbi Šentjurju

Šentjurčani so v lokalnem derbiju upravičili višje mesto na prvenstveni lestvici. Večino tekme, predvsem pa v prvem polčasu, so bili boljši tekmec in prišli do četrte zmage, medtem ko so morali Polzelani v statistiko vpisati četrti poraz. Pri gostih je bil najboljši strelec Igor Marić s 24 točkami (od tega šest trojk), pri domačih pa Dejan Hohler z 21.

Polzelani so dobro začeli prvo četrtino in gostom sledili do četrte minute (8:8). Nato pa so Šentjurčani povišali ritem in na krilih Marića do konca polčasa naredili delni izid 21:8 in po prvih desetih minutah vodili že za 13 točk. Na začetku druge četrtine so gosti še povišali prednost in v 13. minuti po košu Travisa Williama Nelsona vodili že za 20 točk (38:18), na glavni odmor pa odšli s tremi točkami naskoka manj.

Hopsi so v tretji četrtini hitro zmanjšali zaostanek na deset točk (41:51), kar je gostujočega stratega prisililo k minuti odmora. Ta ni pomagala, saj so domačini prek Gezima Morine zadeli za 48:55, kolikor je znašala razlika tudi pred začetkom zadnjega dela, kar je napovedalo zanimivo končnico tekme. Toda do nje ni prišlo. Šentjur je znal v zadnjih desetih minutah ohraniti nekaj točk zaloge za zmago na Polzeli. Bržčas ključni točki je dosegel Marić točno dve minuti pred koncem tekme, ko je prednost gostov znova povišal na plus 10. Hopsi bodo v 7. kolu 26. novembra gostovali pri Parkljih, Šentjur pa bo na isti dan gostil LTH Castings Mercator.

Elektra pričakovano prek Parkljev

Košarkarji Elektre so pričakovano zabeležili nov par točk, tako da z izkupičkom 5-1 ostajajo tik pod vrhom razpredelnice lige Telemach, Parklji iz Ljubljane, ki so v prejšnjem krogu proti Mariboru zabeležili prvo zmago, pa bodo morali nove točke loviti proti šibkejšim tekmecem.

Razlika v kakovosti je bila očitna od prve do zadnje minute. Če so Ljubljančani v prvih desetih minutah še nekako držali korak z varovanci Gašperja Potočnika, pa so ti v drugi četrtini hitro rešili vprašanje zmagovalca. Ta del igre so dobili kar z 29:9, ob odmoru vodili z 52:25, tako da sta lahko trenerja v nadaljevanju priložnost ponudila vsem igralcem.

Tudi statistika razkriva, da je Elektra dominirala v vseh elementih. Kar šest njenih igralcev je imelo dvomestno število točk, zadeli so deset trojk, nadskakali tekmeca z 42:37, podelili 20 podaj in skratka več kot zasluženo visoko zmagali. Elektro tekma sedmega kroga čaka že v torek, 22. novembra, in sicer v gosteh pri Zlatorogu, Parklji pa bodo čez teden dni gostili Hopse s Polzele.

Derbi začelja v Rogaški Slatini ljubljanskemu Slovanu

V derbiju s spodnjega dela prvenstvene lestvice sta se pomerili precej izenačeni ekipi, na eni strani novinci iz Rogaške ter na drugi pomlajeni in neobremenjeni Kodeljevčani. Več so pokazali gostje iz Ljubljane, ki so nadoknadili zaostanek 14 točk in tekmo v svojo korist odločili v zadnje pol minute.

Bolje so sicer začeli domači, ki so si pomembnejšo razliko priigrali v drugi tretjini, ko so v dveh minutah proti koncu polčasa Slovanovce nadigrali z 10:0, skupno v tem delu tekme pa kar 18:4. A se gostje niso dali. V tretji četrtini so po -14 začeli loviti priključek in se pred zadnjimi desetimi minutami približali na vsega osem točk zaostanka. Gostitelji so tudi v nadaljevanju zadnje četrtine še nekako držali prednost, a so si Slovanovci po zaslugi Mihe Fona in Luke Rupnika v ključnih trenutkih tekme priigrali tretjo letošnjo zmago, Rogaški pa prepustili tretji poraz.

V vrsti domačega trenerja Mateja Bakšiča je bil najboljši Mladen Šoškič s 16 točkami, medtem ko je v ekipi Gašperja Okorna blestel Rupnik s 15 točkami in petimi podajami. V sedmem kolu lige bo Rogaška Crystal prihodnjo sredo ob 19. uri gostovala pri domžalskem Heliosu, medtem ko v petek, 25. novembra k Slovanu prihaja Maribor Messer (18.30).

Liga Telemach, 6. kolo:

Maribor Messer : Zlatorog 71:68 (22:21, 35:32, 49:57)
Mučič 17, Špica 14, Jovanović 15; Panić 17 (2:2), Vujasinović 13

LTH Castings Mercator : Helios Domžale 53:68 (15:14, 22:31, 38:47)
Čajič 14, Kastrati 12; Prepelič 19, Markovič 10, Pašalić 10

Elektra : Parklji 85:55 (23:16, 52:25, 72:44)
Lekić 15 in Bajramlić 15; Čebašek 14, Rizvić 13

Hopsi Polzela : Šentjur 76:86 (16:29, 32:49, 55:62)
Hophler 21, Sviridov 17; Marić 24, Rembert 20

Rogaška Crystal : Geoplin Slovan 55:57 (15:15, 33:19, 44:36)
Šoškič 16, Miljkovič 15; Rupnik 15, Fon 14

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.