Elizabeta II. po stopinjah očeta in prapradeda

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Poletne olimpijske igre v Londonu bo odprla kraljica Elizabeta II. in nadaljevala tradicijo kraljeve družine.
Oglej si celoten članek

Prireditelji olimpijskih iger v Londonu so danes uradno potrdili, da bo letošnji največji športni dogodek in paraolimpijske igre odprla kraljica Elizabeta II. Igre se bodo začele 27. julija, kraljica pa bo skupaj z možem princem Philipom uradno odprla igre pred 80 tisoč gledalci na olimpijskem stadionu.

Kraljica bo tako nadaljevala tradicijo kraljeve družine, saj je njen oče, kralj Jurij VI., odprl igre v Londonu leta 1948, njen prapraded, kralj Edward VII., pa igre v Londonu 1908. Kraljica je že odprla igre leta 1976 v Montrealu, princ Philip pa je to v njenem imenu storil leta 1956 v Melbournu.

Leto bo za 85-letno kraljico in njenega 90-letnega soproga sicer zelo pestro, saj letos Elizabeta II. obeležuje tudi 60-letnico prestolovanja, pred samimi igrami pa jo čaka precej obiskov po Združenem kraljestvu, saj se bo mudila tudi v Walesu, na Severnem Irskem in Škotskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.