Elsner se je posul s pepelom

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Po večnem sobotnem derbiju v Stožicah (1:3) so se v gostujočem taboru veselili dobre predstave in treh točk, domači trener pa je obžaloval nekatere taktične odločitve.
Oglej si celoten članek

"Končni izid je realen pokazatelj dogajanja. Če pustiš Olimpiji igrati, je lahko zelo nevarna. To ni bila tekma na ravni slovenske lige, tako se igra v Evropi. Olimpija igra všečno, a v Evropi to ne pomeni veliko. Maribor je z bogatimi evropskimi izkušnjami daleč pred vsemi. Tokrat smo jih unovčili in to je bila razlika," je po tekmi dejal branilec Maribora Marko Šuler, ki je dodal, da je bil zadetek Olimpije verjetno dosežen iz prepovedanega položaja.

Kljub zmagi Štajercev pa Olimpija ostaja resen kandidat za naslov, čeprav ima pred vijoličastimi sedaj le še točko prednost na vrhu lestvice. Tega se zaveda tudi Šuler. "Olimpija se je v zadnjih letih dvignila, ima odlično ekipo. Mislim, da sezon, ko je imel Maribor deset ali več točk naskoka pred tekmeci, ne bo več.

Trener Maribora Darko Milanič je bil izjemno zadovoljen z dovršeno taktično predstavo svojih varovancev, ki so neporaženi na zadnjih devetih tekmah. V Stožicah je Maribor od "novega rojstva" Olimpije izgubil le dve od petnajstih tekem.

"Psihična priprava za derbi je drugačna. Ves teden so bili fantje napeti in maksimalno osredotočeni. Znova se je pokazalo, da nam stadion Stožice res leži. Res je naš niz neverjeten, a naj kar traja," je za RTV dejal izolski strateg.

"Morali bi poenostaviti zadeve"

Milaničev kolega na ljubljanski klopi Luka Elsner je na svojem prvem večnem derbiju obžaloval nekatere taktične zablode svoje ekipe. "Precejšen del odgovornosti je na meni in taktični postavitvi, sploh v drugem polčasu, ko bi morali poenostaviti zadeve. Z malo bolj direktno igro bi se morali preseliti na njihovo polovico, pa je bilo 20, 25 minut popolnoma obratno. Iz tega smo tudi precej poceni prejeli zadetek," je po srečanju razpredal nekdanji trener Domžal.

"Navijači so bili danes bistveno boljši od nas. Ko nas v drugem polčasu 10, 15 minut ni bilo nikjer in smo ogromno pretekli v prazno, so nas držali nad vodo. Zaslužni so za to, da smo v zadnjih petih minutah sploh lahko lovili izenačenje," je ljubljanskemu občinstvu na dušo popihal Elsner po svojem prvem porazu na zeleno-beli klopi.

Strelec gola za Slovenijo proti Slovaški Rok Kronaveter je priznal, da so bili gostje tokrat pač boljši. "Po njihovem zadetku za 0:2 nismo imeli nekih pravih priložnosti, da bi lahko začutili, da se da doseči kaj več. Naivno smo prejeli dva zadetka, a še vedno imamo točko prednosti. Zdaj bo malo večji pritisk, toda na to smo se navadili že v lanski sezoni," je dejal Mariborčan v vrstah Olimpije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:03 16. Oktober 2016.

    Žabarji so bili za dve klase slabši od MB - lahko bi igrali še 5 dni pa ne bi zmagali.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.