En dober polčas premalo

Foto: Profimedia
Košarkarji Petrola Olimpije so v tekmi 12. kroga Fibine lige prvakov v Benetkah izgubili z ekipo Umana Reyer Venezia s 67:84 (16:21, 35:39, 47:62).
Oglej si celoten članek

Kriza ljubljanskega kluba v zadnjem času poteka na vseh frontah. V zgoščenem urniku tekem nimajo veliko časa za treninge, za nameček pa imajo še težave s poškodbami. Danes je strateg Zoran Martić tako doma pustil Domna Lorbka, ki bo zaradi poškodbe kolena odsoten predvidoma dva tedna, ter Devina Oliverja, ki je na zadnji tekmi lige Aba staknil lažjo poškodbo pokostnice.

Venezia se bori za vstop v drugi del tekmovanja in ima po današnji tekmi sedem zmag. Gostje so bili blizu do polčasa, potem pa so domači na hitro naredili razliko, večjo od desetih točk, ter jo tudi brez večjih težav zadržali do konca. Za Ljubljančane je bil to osmi poraz v tem tekmovanju, po katerem so ostali na dnu skupine C.

Ljubljanski ekipi se je ponovila težava zadnjih tekem: do polčasa so običajno še nekako konkurenčni tekmecem, potem pa sledi močan padec v igri. Podobno je bilo tudi danes, saj Venezia v prvem delu ni mogla priti do večje prednosti, še ob polčasu pa je bilo pri -4 za goste še vse odprto.

A ne za dolgo, saj so v tretji četrtini (izid je bil 23:12) beneški košarkarji stopili na plin. Niti bolj izenačena zadnja nato Ljubljančanom ni več pomagala, saj je bila prednost domače zasedbe prevelika in tekmo je Venezia brez nihanj pripeljala do rutinske zmage. Gostom ni pomagalo niti 24 točk razpoloženega Gregorja Hrovata (trojke 2-2, prosti meti 6-6), Jordan Morgan jih je dodal 11. Pri zmagovalcih je največ točk, 16, dosegel Marquez Haynes.

"Večino tekme smo odigrali dobro, a smo imeli nekaj slabih trenutkov v prvi in še posebej tretji četrtini. Tretja četrtina je bila ključna, saj so nas prisilili v nekaj neumnih odločitev v napadu. Oni so na drugi strani zadevali nemogoče mete z velike razdalje. Res je težko igrati proti moštvu, ki doseže 15 trojk in ima v svojih vrstah 6 ali 7 igralcev, ki lahko zadevajo z velike razdalje. Zmaga domačih je popolnoma zaslužena," je po tekmi dejal Martić.

"Prvi polčas je bil soliden in izenačen in imeli smo soliden ritem igre. Nato pa smo slabo začeli tretjo četrtino, Venezia je pobegnila na 15 točk prednosti in potem je bilo zelo težko tekmovati z njimi. Na koncu smo se trudili tekmo preobrniti, a nam ni uspelo," pa je tekmo ocenil Hrovat.

Naslednjo tekmo v ligi prvakov bodo zeleno-beli igrali doma 30. januarja, ko bodo gostili grški AEK.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.