Ena najhitrejših smučark zaradi poškodbe že zaključila sezono

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Specialistka za hitre discipline je zaradi poškodbe rame že končala sezono.
Oglej si celoten članek

Avstrijska alpska smučarka Christine Scheyer, sicer prava specialistka za hitre discipline, je zaradi poškodbe rame že končala sezono in ne bo mogla nastopiti na svetovnem prvenstvu v Courchevelu. Scheyer se je poškodovala že na začetku sezone na treningu v Copper Mountainu, ker pa konzervativno zdravljenje ni bilo uspešno, se je zdaj odločila za operacijo.

"Po navidez nedolžnem padcu med ogrevanjem si nisem mislila, da je poškodba tako huda. Mislila sem, da operacija ne bo potrebna, poskušala sem celo tekmovati, a stanje se je slabšalo, stabilnost rame se ni izboljšala, zato sem morala nekaj storiti," je dejala 28-letna Avstrijka, ki jo bodo po poročilih avstrijske zveze in avstrijske tiskovne agencije ta teden operirali v Innsbrucku.

Scheyerjeva sicer velja za eno najhitrejših smučark v karavani. V svoji zbirki uspehov ima celo eno zmago v svetovnem pokalu. Pred šestimi leti je zmagala na smuku v Altenmarkt-Zauchenseeju. Lani je bila na finalu svetovnega v Courchevelu v smuku druga, v letošnji sezoni pa na svojih edinih nastopih v Lake Louisu točk ni osvojila.

Dvakrat je smukaški seštevek končala v prvi deseterici, na svetovnem prvenstvu leta 2017 pa je smukaško preizkušnjo končala na šestem mestu. Šesto mesto je tudi njena najboljša uvrstitev z olimpijskih iger, le da je tam na tem mestu končala v kombinaciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.