"Ena sumljiva odločitev sodnika in gremo"

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič se je v svojem slogu znova oglasil pred večnim derbijem med Olimpijo in Mariborom ter natrosil kopico ostrih izjav. Povod zanje je bila predvsem izjava športnega direktorja Mileta Ačimovića, naj sodnik ne naseda Mariborčanom, ki se mečejo po tleh. "Ko Ljubljančani zagledajo vijoličasti dres, se praktično podelajo v hlače," pravi Zahovič.
Oglej si celoten članek

"Ja, ne želimo si ljubljanskih 'barabij'. Poglejte, v športnem časopisu sem prebral izjavo športnega direktorja Olimpije, ki pravi, da provociramo, da se mečemo po tleh. Potem je pritisnil še na sodnika, češ naj nam ne naseda. Za nas to ni sprejemljivo. Mile Ačimovič in nepomembna Olimpija sta premajhna, da bi diktirala delo sodniške organizacije. Mile naj v klubu naprej nekaj odloči, potem naj govori. Lahko mu odgovorim, da, če se mečemo po tleh, se mečemo v Glasgowu, Tel Avivu, Olimpija pa se meče po tleh v Kranju, Murski Soboti… V Glasgowu Mile verjetno še zasebno nikoli ni bil,“ pravi športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič v intervjuju za Nogomanio.

Zanimivo je, da prvi strelec slovenske reprezentance vseh časov meni, da je rezultat derbija povsem nepomemben, ker je Maribor pristal v skupinskem delu Evropske lige, ampak "tekma kot taka pa bo za nas zelo pomembna, kajti pred navijače želimo stopiti z dvignjenimi rokami. To si zaslužijo.“ Zahovič je seveda povsem prepričan o mariborski zmagi. Ne le to, ta bo dosežena z lahkoto, pravi: "Naši igralci so po boju v Glasgowu izžeti, fizično mrtvi. Ampak, poudarjam, mi smo že zmagovalci tega derbija. Vijoličasti bojevniki bodo zmagali, še več, z lahkoto bodo zmagali. Ko Ljubljančani zagledajo vijoličasti dres, se praktično podelajo v hlače.“

Mariborski športni direktor strelice znova usmerja proti sodniški organizaciji: "V nedeljo nas lahko premaga samo sodnik. Olimpija je imela zadnja leta pristransko sojenje, kar je sramota za slovenski narod, ne samo za nogomet. Vsi vemo, da je prvi mož sodniške organizacije Vlado Šajn velik navijač Olimpije in to za nas ni sprejemljivo. Še večji navijač Olimpije je od predsednika in športnega direktorja. Sodil bo njegov 'vojak' Damir Skomina, ki je po mojem mnenju najboljši nogometni sodnik v zgodovini Slovenije in ga izjemno cenim. Toda naj sodi evropsko, ne pa po Šajnovo, ne po ljubljansko. Zato poudarjam - ena sumljiva odločitev in v nedeljo gremo z igrišča! Naj spomnim, Skomina nam je ukradel finale pokala proti Domžalam, to sem mu osebno povedal. To ve tudi Šajn. Ampak cenim ga (Skomino, op.p.), saj je tudi po moji zaslugi dobil podpisan Mourinhov dres. V Evropi je sodil perfektno, zato si želimo, da bi pošteno sodil tudi doma. Naj govori nogomet, ne sodnik." Na Zahovičeve trditve se je za zurnal24.si že odzval Vlado Šajn.

Zahovič spoštuje, da sta Mariborčanom za preboj v Evropsko ligo športno čestitala trener in kapetan Olimpije Dušan Kosič ter Dalibor Radujko. Še več! Priznava tudi, da občasno strastno navija za Ljubljančane: "Veste, športniki se med seboj razumemo. Kar pa se Olimpije tiče, včasih je bilo tako, da je bivši predsednik Ivan Zidar igralce Maribora v prestop v Olimpijo silil s pištolo na mizi. To je preverljiv podatek. Kaj podobnega Maribor danes ne dovoli več. Mi smo prvaki, mi smo v ligi Europa in ne bomo dovolili, da nepomembna Olimpija pritiska na nas. Sicer pa daleč od tega, da Olimpiji ne bi privoščil uspeha. Ko je na Dunaju dobila tisto čudno enajstmetrovko, sem televizor skorajda zabrisal skozi okno."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:44 28. Avgust 2011.

    Kako butasti so šele navijači !

  • 18:16 28. Avgust 2011.

    Tale Zahovićićići je bolan na umu,če bi bil zdrav ga ne bi zbrcali iz vsakega kluba za katerega je igral,ker …

  • 12:29 28. Avgust 2011.

    zaho prepotentnež, inteligenca na minimumu !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.