Enega najboljših s helikopterjem odpeljali v bolnišnico

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vrhunski norveški smučar jo je skupil v Wengnu.
Oglej si celoten članek

V zadnjih dneh so poškodbe stalnica v moškem delu smučarske karavane. V četrtek je v Wngnu tako hudo padel Švicar Marco Kohler in si težje poškodoval koleno, le dan kasneje pa je podobno nesrečo doživel tudi francoski as Alexis Pinturault, zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala leta 2021. Zmagovalec 34 tekem za svetovni pokal si je strgal sprednje križne vezi levega kolena.

A tudi v soboto je moral posredovati zdravniška ekipa na terenu, tokrat je helikopter v bolnišnico odpeljal Norvežana Aleksandra Aamodta Kildeja. Ta je v spodnjem delu proge grdo priletel v zaščitno ogrado. Tekma je bila za pol ure prekinjena, saj so nudili pomoč nesrečnemu Norvežanu. Ta je prizorišče zapustil pri zavesti, a v hudih bolečinah.

Po prvih informacijah naj bi si tudi on poškodoval koleno. Videoposnetek padca si lahko ogledate tukaj.

Foto: Profimedia Aleksander Aamodt Kilde

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.