Energie presenetil visokoleteče Bavarce

Foto: Žurnal24
Z zadetkoma Branka Jeliča je Energie Cottbus pred domačimi gledalci ugnal Bayern (2:0). Werder je zapravil priložnost, da bi se približal Bavarcem, saj je klonil proti Wolfsburgu (0:1).
Oglej si celoten članek
 

Nemčija, 24. kolo

E. Cottbus : Bayern 2:0
Hamburg
: Borussia D. 1:0
Hannover : Arminia B 2:2
Hansa R. : Hertha B. 0:0
Karlsruhe : Eintracht F. 0:1
Bochum : Stuttgart 1:1
Schalke
: Duisburg 2:1
Bayer L.
: Nurnberg 4:1
Werder B : Wolfsburg 0:1

Pred 22.743 so nogometaši Energie Cottbusa že v prvem polčasu nadigrali Bayern . Varovance Bojana Prašnikarja je z bližine v vodstvo popeljal srbski napadalec Jelič že v 18. minuti, ko je ukanil branilca Lucia in Daniela van Buytna in hladnokrvno zadel z neposredne bližine po podaji Ervina Skele. Le deset minut kasneje so gostje z Bavarske prišli do priložnosti za izenačenje, a je dober strel Francka Riberya z 11-metrovke z izjemno obrambo zaustavil vratar Gerhard Tremmel . Gostitelji so vodstvo podvojili v 38. minuti, ko je po podaji Stivena Rivica z desne strani s 13-metrov drugi zadetek na tekmi zabil Jelić. Pri gostih, ki naskakujejo naslov prvaka, sta manjkala Mark van Bommel (prepoved igranja zaradi kazni) in Martin Demichelis (suspenz zaradi nestrinjanja s trenerjem Hitzfeldom). Z zmago nad prvimi favoriti v letošnji sezoni Pokala Uefa so varovanci slovenskega stratega dosegli četrto zmago sezone v Bundesligi, četa Ottmarja Hitzfelda pa je doživela šele drugi poraz v nemškem prvenstvu v letošnji sezoni. Pred tem so Bavarci klonili le na gostovanju v Stuttgartu pred štirimi meseci s 3:1.

Od ostalih tekem omenimo težko zmago Hamburga pred domačimi gledalci na srečanju z Borussio Dortmundom (1:0), pri kateri je Mišo Brečko odigral zadnjih deset minut. Edini zadetek je zabil Jose Pablo Guerrero . Tretji slovenski legionar v Nemčiji – Klemen Lavrič – pa še enkrat več ni nastopil v dresu Duisburga . Tokrat so njegovi soigralci na gostovanju klonili proti četrtfinalistu Lige prvake Schalkeju z 1:2. Nogometaši iz Gelsenkirchna so oba zadetka zabili v drugem polčasu, odločilnega je v 72. minuti dosegel Heiko Westermann .

Stefan Kiessling je zabil četrti zadetek Bayerja na srečanju z Nürnbergom. © Action Images

 
Na nedeljski tekmi je veliko zmago na gostovanju dosegel Wolfsburg , ki je z zadetkom Grafiteja po hitrem protinapadu Marcelinha strl odpor Werderja (1:0) v 50. minuti. Srečanje v Bremnu je potekalo v močnem nalivu. Na zadnji tekmi kola je Bayer pred domačimi gledalci obudil upe na naslov prvaka, ko je brez večjih težav (4:1) premagal Nürnberg . Na lestvici vodi Bayern s 50-imi točkami. Najbližji zasledovalci so: Hamburg (45), Bayer (44), Werder (43), Schalke (41) in Stuttgart (38).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.