Enrique podaljšal z Barcelono

Foto: EPA
Foto: EPA
Prihodnost nekdanjega vezista kluba je bila pod vprašajem, toda zdaj ga je klub nagradil s podaljšanjem pogodbe do leta 2017
Oglej si celoten članek

Prvi mož evropske prvakinje Barcelone, predsednik Josep Maria Bartomeu, je sporočil, da je trener šampionske ekipe Luis Enrique pristal na podaljšanje pogodbe s klubom, ki mu bo stal zvest še dodatni dve leti. 

Nekdanji vezist "Blaugrane" je katalonskega velikana prevzel lansko poletje in v svoji prvi sezoni za krmilom osvojil  trojno krono. Toda njegova prihodnost je kljub uspehom ostajala pod vprašajem, saj naj bi bil nekdanji kapetan Barce nezadovoljen zaradi dejstva, da je bil še januarja na robu prepada, ko so vodilni ob odstavitvi športnega direktorja Andonija Zubuzarrete po nizu slabih rezultatov razmišljali tudi o njegovi prihodnosti, težave pa je imel tudi s prvim zvezdnikom Lionelom Messijem.

Toda pri Barci so nekdanjega španskega reprezentanta zdaj le nagradili za uspešen zaključek sezone in se z nepopustljivim Asturijcem dogovorili za podaljšanje. "Sklenili smo dogovor - Luis Enrique bo ostal trener Barcelone do leta 2017," je na torkovi novinarski konferenci dejal odhajajoči predsednik Bartomeu, ki bo skupaj s sodelavci odstopil, da bi nato začasno vodstvo razpisalo poletne volitve, na katerih bo kandidiral tudi sam.

Enrique je pri Barceloni preživel osem sezon kot nogometaš in dvakrat osvojil španski državni ter pokalni naslov po kontroverznem prestopu iz Real Madrida, od koder je prišel leta 1996. 45-letni strateg je na Camp Nouu začel tudi svojo trenersko kariero in leta 2008 prevzel B-ekipo, ki jo je nato leta 2012 zamenjal za AS Romo.

Po neuspešni sezoni v Serie A je Enrique veliko bolj uspešno vodil špansko Celto in se po odhodu Gerarda Martina pred začetkom pravkar končane sezone vrnil na Camp Nou kot trener prvega moštva. Katalonci so pod njegovo taktirko osvojili vse možne pokale in se z zmago v sobotnem finalu Lige prvakov podpisali pod drugo trojno krono v zgodovini kluba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.